Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αποτελεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό κέντρο το οποίο παρέχει στους ασθενείς υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας .

Είναι στελεχωμένο με Ακτινολόγους περιλαμβανομένου του Υπεύθυνου του Τμήματος Βοηθού Διευθυντή Ακτινολογίας και Επιστημονικού Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ στην περιφέρεια Λεμεσού-Πάφου Δρ. Χρίστου Θ. Νικολάου

 Το τμήμα επανδρώνεται παράλληλα με 28 Τεχνολόγους-Ακτινολόγους και επιπλέον νοσηλευτικό, γραμματειακό και υποστηρικτικό προσωπικό. Εξυπηρετεί ασθενείς τόσο εντός του ΓεΣΥ όσο και μη δικαιούχους του ΓεΣΥ εξυπηρετώντας εξωτερικούς ασθενείς, καθημερινά από τις 07:30 έως τις 15:00 , καθώς και με 24ώρη εφημερία καθημερινές και αργίες για την εξυπηρέτηση των νοσηλευόμενων  ασθενών και των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου εκτελείται ένας μεγάλος αριθμός ακτινολογικών εξετάσεων σε ολόκληρο σχεδόν το εύρος της ακτινολογίας.

Συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Κλασσική Ακτινολογία:

Εκτελούνται όλων των ειδών οι ακτινογραφίες, μαστογραφίες, πανοραμικές ακτινογραφίες και μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Υπερηχοτομογραφία

Μέσω των τριών μηχανημάτων υπερήχων του τμήματος εκτελούνται υπερηχογραφήματα άνω και κάτω κοιλίας, ουροποιητικού συστήματος, θυρεοειδούς αδένα, μαλακών μορίων, μαστού και triplex αγγείων.  Στα πλαίσια της Παιδιατρικής Ακτινολογίας στο τμήμα, διενεργούνται υπερηχογραφήματα εγκεφάλου, ισχίων και άνω και κάτω κοιλίας.

Αξονική Τομογραφία:

Εκτελούνται όλων των ειδών οι τομογραφίες περιλαμβανομένων και των αγγειογραφιών. Εκτελούνται επίσης βιοψίες υπό καθοδήγηση με αξονικό τομογράφο.

Λοιπές πληροφορίες

Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε εντός του 2022 να λειτουργήσει τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας και Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας.  Ταυτόχρονα διατελούν εν εξελίξει οι διαδικασίες εγκατάστασης στο τμήμα ολοκληρωμένου συστήματος πληροφορικής (RIS).

Όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό σύστημα αρχειοθέτησης , συνδεδεμένο με όλα τα νοσηλευτήρια του οργανισμού για μελλοντική αναζήτηση και ανάκληση από ιατρούς και τους ίδιους τους ασθενείς.