Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Οι δραστηριότητες του Αναισθησιολογικού Τμήματος περιλαμβάνουν την περιεγχειρητική διαχείριση του χειρουργικού ασθενούς, την αντιμετώπιση του βαρέως πάσχοντος και την αντιμετώπιση του οξέος και του χρόνιου πόνου.

Αναλυτικά:

 • Χορήγηση όλων των τύπων Γενικής και Περιοχικής αναισθησίας.
 • Εφαρμογή κεντρικών και περιφερικών νευρικών αποκλεισμών, υπό καθοδήγηση υπερήχων και νευροδιέγερσης, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
  Σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης/υποστήριξης του αεραγωγού (βιντεολαρυγγοσκοπιο, ινοπτικό βρογχοσκόπιο κ.α.).
 • Διαχείριση των ασθενών και παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών των ασθενών διεγχειρητικά, του βάθους της αναισθησίας καθώς και υποστήριξη στην αίθουσα ανάνηψης.
 • Παρακολούθηση της μετεγχειρητικής αναλγησίας σε ασθενείς που φέρουν επισκληρίδιο καθετήρα επι 2-4 ημέρες μέχρι την αφαίρεσή του.
  • Εκπαίδευση αναισθησιολόγων και νοσηλευτών στον τρόπο λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Εκπόνηση και διανομή κατευθυντήριων οδηγιών στις Χειρουργικές κλινικές εντύπου οδηγιών, που αφορούν στην προετοιμασία των ασθενών για την αναισθησία.

Στόχοι

 • Σωστή προεγχειρητική προετοιμασία χωρίς αναβολές χειρουργείων και βραχεία προεγχειρητική νοσηλεία.
 • Κοινή γραμμή μεταξύ των αναισθησιολόγων στα θέματα της προετοιμασίας των ασθενών για το χειρουργείο.
 • Συνεχής ποιοτικός έλεγχος και βελτίωση.
 • Συστηματική επιμόρφωση όλων των αναισθησιολόγων για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών ανεξαρτήτως ειδικότητας, βαρύτητας και ηλικίας.

Χώροι Λειτουργίας – Υπηρεσίες

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα ασκεί τις δραστηριότητές του:

Α. Στον 1ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού υπάρχουν 5 χειρουργικές αίθουσες και μία αίθουσα σηπτικών περιστατικών.Καλύπτει τις εξής Κλινικές:Χειρουργική κλινική /πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικήςΟρθοπαιδική κλινικήΓυναικολογική και Μαιευτική κλινικήΟυρολογική κλινικήΟφθαλμολογική κλινικήΩΡΛ κλινική

Β. Χορήγηση καταστολής/αναισθησίας για εντός και εκτός χειρουργείου για διαγνωστικές και θεραπευτικές επεμβάσεις, όπως σε διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπικές διαγνωστικές επεμβάσεις.

Γ. Άλλος σημαντικός τομέας είναι οι εξωχειρουργικές δραστηριότητες, όπως τοποθέτηση φλεβικών γραμμών, διασωληνώσεις κ.α.

Δ. Επίσης καλύπτει τις επείγουσες καταστάσεις Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου, στο ΤΕΠ και συμμετέχει στη διακομιδή βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Ε. Στα πλαίσια της προετοιμασίας των ασθενών λειτουργεί Εξωτερικό Αναισθησιολογικό Ιατρείο προεγχειρητικού ελέγχου καθημερινά.

Ζ. Στις δραστηριότητες του Αναισθησιολογικού Τμήματος ανήκει και η αντιμετώπιση του οξέος μετεγχειρητικού πόνου.

Η. Στο Αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί εξαιρετικά πρωτοποριακό Εξωτερικό Ιατρείο χρόνιου πόνου, για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

Θ. Εκπαίδευση ειδικευόμενων αναισθησιολόγων, χορηγώντας εκπαίδευση ενός έτους ειδικότητας.

Ι. Ενδοτμηματικά μαθήματα ή συζήτηση περιστατικών ανά εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο.

Κ. Συμβουλευτική επί ειδικών θεμάτων της ειδικότητας με όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου για υψηλού κινδύνου ασθενείς ή με σπάνια νοσήματα