Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αποτελείται από μια ομάδα ειδικών άριστα εκπαιδευμένων και των πλείστων με μεγάλη εμπειρία αναισθησιολόγων καθώς και ειδικευόμενων αναισθησιολόγων.

Σκοπός του τμήματος είναι να παρέχει τις ασφαλέστερες και ποιοτικότερες συνθήκες αναισθησίας είτε για τις χειρουργικές επεμβάσεις είτε εκτός χειρουργείου καθώς επίσης την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργειών και κυρίως εξειδικευμένη υποστήριξη του αεραγωγού νοσηλευόμενων ασθενών ή επειγόντων περιστατικών όπου χρειάζεται.

Χωρίζεται σε δυο υποομάδες η μία στελεχώνεται με Αναισθησιολόγους οι οποίοι αναλαμβάνουν τα περιστατικά όλων των ειδικοτήτων που είναι γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικά, ουρολογικά, πλαστικής χειρουργικής, ωτορινολαρυγγολογικά, νευροχειρουργικά, γναθοπροσωποχειρουργικά, μεταμοσχεύσεις νεφρών.

Η άλλη αποτελείται από ειδικούς Αναισθησιολόγους εκπαιδευμένους στα Καρδιοθωρακοχειρουργικά και Αγγειοχειρουργικά και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποκλειστικά αυτά τα περιστατικά.

 Οι αναισθησιολόγοι επίσης αναλαμβάνουν την χορηγηση αναισθησίας εκτός χειρουργείου για άλλες ειδικότητες , την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στις πρώτες βοήθειες ή αλλου στο νοσοκομείο  και τις διακομιδές ασθενών .

Τα τελευταία δύο χρόνια με την  πανδημία είναι σημαντική η συμβολή των αναισθησιολόγων  στις μοναδες εντατικής θεραπείας . 

 Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που είναι το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο από τα νοσοκομεια του ΟΚΥΠΥ διενεργούνται επεμβάσεις όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων εκτός απο τα παιδοχειρουργικά, μαιευτικά, γυναικολογικά και οφθαλμολογικά περιστατικά τα οποία γίνονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακαριος ΙΙΙ . Οταν όμως κριθεί απαραίτητο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης των περιστατικών αυτών μπορούν να  γίνουν στο ΓΝΛευκωσίας.

Στο ΓΝΛ πραγματοποιούνται πολύπλοκες και εξειδικευμένες επεμβάσεις ακόμα και σε ασθενείς με σοβαρή γενική κατάσταση υγείας . Οι αναισθησιολόγοι του ΓΝ Λευκωσίας έχουν την ικανότητα και εμπειρία να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά οιασδήποτε ειδικότητας εξειδίκευσης ή βαρύτητας . Φυσικά η εξέλιξη των αναισθησιολόγων στα εξειδικευμένα περιστατικά δεν θα ήταν δυνατή χωρίς  την λεπτομερή επιστημονική γνώση των κυρίων βασικών επιστημών που είναι η βάση της αναισθησιολογίας  (φυσιολογίας και φαρμακολογιας) και της συνεχούς μελέτης των αναισθησιολόγων . Για το λόγο αυτό έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των αναισθησιολόγων  με διαλέξεις με έμφαση σε αυτές καθώς και παρουσιάσεις  περιστατικών .

Αναλυτικότερα τα καθήκοντα των Αναισθησιολόγων:

(α)       Προεγχειρητική αξιολόγηση ασθενή

(β)       Χορήγηση αναισθησίας η καταστολής εντός χειρουργείων ή εκτός χειρουργείων όπου χρειάζεται.

(γ)        Διεγχειριτική παρακολούθηση

(δ)       Μετεγχειρητική παρακολούθηση στην αίθουσα ανάνηψης

(ε)        Συνοδεία και υποστήριξη κάθε διασωληνωμένου περιστατικού  πουδιασωληνώθηκεή διακομίσθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο

(ζ)        Ανακούφιση ασθενών από οξύ μετεγχειρητικό πόνο

(η)     Άλλο σημαντικό μέρος των καθηκόντων των ειδικών Αναισθησιολόγων είναι η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Αναισθησιολόγων στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας δεδομένου ότι το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας δίνει πλήρη ειδικότητα 5 χρόνια στην αναισθησιολογία.

(θ)   Από τον Ιανουάριο 2020 λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Αναισθησιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο όπου γίνεται η προεγχειρητική αξιολόγηση των ασθενών που θα υποβληθούν σε επέμβαση.

(ι)         Λειτουργεί  επίσηςκαθημερινά ιατρείο πόνου με ένα αναισθησιολόγο.

(κ)         Αρκετοί Αναισθησιολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λαμβάνουν μέρος στην εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής του πανεπιστημίου Λευκωσίας , του Ευρωπαικού ή του πανεπιστημίου Κύπρου ακόμα και των φοιτητών του προγράμματος  ERASMUS στο μάθημα της αναισθησιολογίας.