Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι η μεγαλύτερη χειρουργική κλινική της Κύπρου‧ διαθέτει 56 κλίνες για τη νοσηλεία τόσο επειγόντων όσο και προγραμματισμένων περιστατικών.
Το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η άριστη συνεργασία του προσωπικού της κλινικής εξασφαλίζει στον ασθενή, με ανθρωπιά και υπευθυνότητα, υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Η Χειρουργική Κλινική απαρτίζεται από έμπειρους χειρουργούς με σημαντική περαιτέρω εξειδίκευση σε τομείς της Γενικής χειρουργικής, καλύπτοντας έτσι το σύνολο των αναγκών του Κύπριου πολίτη.  Ειδικότερα, αντιμετωπίζονται από αντίστοιχες  εξειδικευμένες  ομάδες χειρουργών,  παθήσεις  ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς, επινεφρίδια),  μαστού,  κοιλιακού τοιχώματος (βουβωνοκήλες, μετεγχειρητικές κήλες, ομφαλοκήλη κτλ.),  οισοφάγου και στομάχου ,  χοληφόρων παγκρέατος, λεπτού και παχέος εντέρου & ορθού καθώς και του πρωκτού. Ιδιαίτερη έμφαση γίνεται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ελάχιστα επεμβατικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των νεοπλασματικών νόσων λειτουργούν, σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες του νοσοκομείου, πολυθεματικά ογκολογικά συμβούλια με στόχο την παροχή της καλύτερης δυνατής θεραπείας στους ασθενείς μας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και του τραύματος. Η κλινική στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους χειρουργούς, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την εκπαίδευση των Κυπρίων ιατρών στην αντιμετώπιση  πολυτραυματιών.
Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής δραστηριότητας της κλινικής είναι το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Στρατηγικής  σημασίας για την κλινική, τόσο στον κλινικό όσο και στον ερευνητικό τομέα, είναι η συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η πολυεπίπεδη αυτή συνεργασία θα οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων – στους ασθενείς – υπηρεσιών καθιστώντας την κλινική κέντρο αναφοράς για την Κύπρο!
Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών  η κλινική λειτουργεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εξωτερικά  ιατρεία Γενικής Χειρουργικής καθώς και εξειδικευμένα ιατρεία μαστού (στο πλαίσιο της λειτουργίας του κέντρου μαστού), ήπατος – χοληφόρων – παγκρέατος, θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών, χειρουργικής ογκολογίας και πρωκτολογίας.

Διευθυντής Κλινικής:

Δρ. Μάριος Λοΐζου

Ιατροί Κλινικής: