Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Χειρουργική κλινική Γ.Ν. Αμμοχώστου ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 λίγο μετά το άνοιγμα του καινούργιου Γ.Ν.Αμμοχώστου. Στελεχώθηκε από τέσσερις Γενικούς Χειρουργούς.
Εκτελεί χειρουργεία που καλύπτουν όλο το φασμα της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής.

Το νοσοκομείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες και τεχνολογικά προηγμένες αίθουσες όπου εκτελούνται χειρουργικές επεμβάσεις. Διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για διενέργεια και λαπαροσκοπικών χειρουργικών επεμβάσεων.
Η χειρουργική κλινική διαθέτει 20 κλίνες και συστεγάζεται με την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας. Eπίσης για πολυ σοβαρά περιστατικά (εκεί όπου απαιτείται) οι ασθενείς νοσηλεύονται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) που διαθέτει 6 κλίνες.
Η χειρουργική κλινική καλύπτει το Τμήμα `Αμεσων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του νοσοκομείου μας με εφημερεύοντα χειρουργό καθημερινά. Ετσι διενεργούνται επείγουσες επεμβάσεις όπου απαιτείται.

Για περιστατικά που χρήζουν εκτίμησης αντιμετώπισης θεραπείας από ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Γ.Ν. Αμμοχώστου η Κλινική-Νοσοκομείο συνεργάζεται με τα υπόλοιπα νοσοκομεία (ιδιαίτερα με το Γ.Ν. Λευκωσίας).
Εκτός των μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων (υπό γενική αναισθησία) διενεργούνται και επεμβάσεις με ραχιαία/επισκληρίδιος αναισθησία έτσι αντιμετωπίζονται περιστατικά ως “day care surgery”. Διενεργούνται επίσης επεμβάσεις σε συνεργασία με άλλες χειρουργικές ειδικότητες (Πλαστική Χειρουργική, Ουρολογία, ΩΡΛ) για εκείνο το φάσμα που αφορά τις αναφερθείσες ειδικότητες. Μια φορά την εβδομάδα διενεργούνται μικρές χειρουργικές επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία (αφαίρεση σπίλων, ονυχεκτομές, κτλ).

Οι γιατροί της κλινικής εξετάζουν περιστατικά της ειδικότητας τους κάθε Δευτέρα |Τεταρτη και Παρασκευη στα Εξωτερικά Ιατρεια. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή λειτουργεί και κλινική μαστού/θυροειδή.