Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Yπηρεσία Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μέσα στα πλαίσια της κοινότητας.  Για την παροχή αποτελεσματικών νοσηλευτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, έχουν αναπτυχθεί προγράμματα με θεραπευτικό, εκπαιδευτικό, αποκαταστασιακό και προληπτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι εφικτή η ικανοποίηση των αναγκών σε θέματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν, τόσο του ατόμου όσο και ολόκληρης της οικογένειας.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

 • Κατ’ οικον. επισκέψεις με συστηματική παρακολούθηση ατόμων στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 • Σχεδιασμός και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου για ολιστική νοσηλευτική φροντίδα.
 • Συμβουλευτική, στήριξη και καθοδήγηση ατόμων και των οικογενειών (αγωγή υγείας, απόκτηση υγιεινών συνθηκών ζωής, κατάλληλης διατροφής, κοινωνική προσαρμογή, φροντίδα αποκατάστασης, διαχείριση σχέσεων, ανάπτυξης κοινωνικού δικτύου κ.λπ.).
 • Ψυχό-εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε οικογένειες και σε άτομα με ψυχικό πρόβλημα (νόσο και συμπτώματα της, αναγνώριση προειδοποιητικών συμπτωμάτων υποτροπής, χειρισμό συμπεριφορών διαχείριση φαρμακευτικής αγωγής, διαχείριση άγχους, θυμού διαχείριση του ψηλά εκφραζόμενου συναισθήματος).
 • Διαχείριση φαρμακευτικής αγωγή (εκπαίδευση και έλεγχος της λήψης φαρμακευτικής αγωγής εντοπισμό και διαχείριση ανεπιθύμητων ενεργειών).
 • Συντονισμό, σχεδιασμό, παρακολούθηση της όλης διαδικασίας παροχής φροντίδας υγείας από Διεπαγγελματική Ομάδα στο άτομο και στην οικογένεια
 • Άμεση παρέμβαση για διαχείριση συμπεριφορών κρίσης (βία, επιθετικότητα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις).
 • Εξειδικευμένες ατομικές και ομαδικές νοσηλευτικές παρεμβάσεις για άτομα με άνοια με στόχο την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και τη πρόληψη παθήσεων που είναι σύνηθες σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
 • Εξειδικευμένες ατομικές παρεμβάσεις σε ενήλικα άτομα με διαταραχή πρόσληψης τροφής και στις οικογένειες τους με στόχο την αξιολόγηση, υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση των ιδίων αλλά  και των οικογενειών τους.
 • Αγωγή υγείας μέσα από ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις που απευθύνονται τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην οικογένεια για θέματα που αφορούν τη πρόληψη και διαχείριση της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας.
 • Διασυνδετική τόσο με τις Ψυχιατρικές Κλινικές Λευκωσίας και Λεμεσού το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και άλλες δομές, με στόχο την εξασφάλιση του θεραπευτικού συνεχούς, σε μια προσπάθεια μείωσης των υποτροπών και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Πρόσβαση στη Νοσηλευτική ψυχικής Υγείας

Μέσω παραπεμπτικού από Ειδικό Γιατρό

 • Ψυχίατρο
 • Νευρολόγο

Επαρχία Αμμοχώστου

Ο τομέας ευθύνης της Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ομάδας Αμμοχώστου  αναφέρεται στην αστική και αγροτική επαρχία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Κοινοτικοί Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας Αμμοχώστου

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : community.famagusta.mhs@shso.org

Παναγιώτης Παναγιώτου  Νοσηλευτικός Λειτουργός Α΄24818432  

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας :

Νικόλας Μ. Μιχαήλ23815085
Άντρη Χαραλάμπους23815087
Βάσω Βασιλείου23815088
Σωτήρα Αβραάμ 23815087
Αντώνης Αρτυματάς  23815089

Επιστημονική Συντονίστρια: