Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας βρίσκεται στην νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου και καλύπτει περίπου 1200 τ.μ. Το Τμήμα παρέχει ενδονοσοκομειακή θεραπεία στους θαλάμους και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παρέχονται θεραπείες για μυοσκελετικές, νευρολογικές και αναπνευστικές παθήσεις καθώς και εξωνοσοκομειακή θεραπεία για χρόνιους ασθενείς.

Το Τμήμα υποστηρίζει όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες με σφαιρική αντιμετώπιση του ασθενή.

Εφαρμόζονται  εξειδικευμένες φυσιοθεραπευτικές τεχνικές όπως, mckenzie, λεμφική μάλαξη, βελονισμός.

Το Τμήμα ηλεκτροθεραπείας διαθέτει τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα τα οποία συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου του ασθενή έτσι ώστε να έχει καλύτερη ποιότητας ζωής.

Παρέχει θεραπείες σε :

-Αυχενικό σύνδρομο

-Οσφυαλγία –ισχιαλγία

-Επικονδυλίτιδα ώμου

-Ρήξεις μηνίσκων και χιαστών γόνατος (συντήρηση + μετεγχειρητική αποκατάσταση)

-Οστεοαρθρίτιδα γόνατος

-Μετεγχειρητική αποκατάσταση ολικών αρθροπλαστικών ισχίων + γόνατος

-Πελματιαία απονευρωσίτιδα (άκανψα πτέρνας)

-Ρευματολογική παθήσεις

-Ογκολογικά περιστατικά

-Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις

-Λεφμοίδημα

-Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

– Νόσος Parkinson

-Σκλήρυνση κατά πλάκας

-Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

-Κολοβώματα

Αντιμετωπίζονται παιδιατρικά περιστατικά όπως π.χ ημιπληγίες ,παρέσεις ,εγκεφαλικές παραλύσεις, ραιβόκρανα, ρεβοιπποποδία, μαιευτικές παραλύσεις, σύνδρομα κλπ.

Γίνονται αξιολογήσεις αναπήρων για τροχοκάθισμα και βοηθήματα αναπήρων.

Το Τμήμα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες θερμαινόμενες πισίνες η οποία χρησιμοποιείται από όλες τις κατηγορίες ασθενών. Έχει το προτέρημα η πισίνα να διαθέτει υδρομασάζ και αντίστροφη κολύμβηση, ενώ είναι προσβάσιμη με τροχοκάθισμα και ειδικό κρεββάτι για πισίνες μέσω ράμπας την οποία διαθέτει το τμήμα.

Το Τμήμα μας διαθέτει τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα έτσι ώστε με τις φυσιοθεραπευτικές πράξεις να επιλύονται και τα πιο δύσκολα θεραπευτικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα το Τμήμα διαθέτει:

Postyrography: Ψηφιακή δυναμική πλατφόρμα ισορροπίας με δυνατότητα αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης της ισορροπίας του ασθενούς. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, παθήσεις και τραυματικές βλάβες νωτιαίου μυελού, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Laser: Το Laser αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρέχει θεραπεία σε φλεγμονώδεις μυοσκελετικές παθήσεις ακόμα και σε εκείνες που βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα. Ο ασθενής συνήθως βλέπει την διαφορά από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Κρουστικοί υπέρηχοι –shock wave: Είναι μια συσκευή η οποία εκπέμπει κρουστικά – ωστικά κύματα μεγάλης ακρίβειας. Χρησιμοποιείτε πολύ σαν μέθοδος για εντοπισμένες παθήσεις όπως π.χ. ασβεστώσεις μυών (π.χ υπερκανθίου),τενοντίτιδες ,ακάνθο πτέρνας, σημεία πυροδότησης πόνου trigger points και πελματιαία απονευροσίτιδα.

Διαθερμίες: Είναι μια μέθοδος που στόχο έχει την θέρμανση των βαθύτερων ιστών μέσω της τεχνικής διάταξης όπου η εκπεμπόμενη υψισυχνή ηλεκτρική και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα μέσα στο σώμα.

Θερμά επιθέματα: Είναι επιφανειακή θεραπεία με διάρκεια 15-20 λεπτά. Η θερμοκρασία στην οποία τα θερμά επιθέματα συντηρούνται σε ειδική συσκευή κυμαίνεται στους 76®C.

Υπέρηχοι:  Χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα παθήσεων στην φυσιοθεραπεία. Υπερυχομύματα χαρακτηρίζονται οι ηχητικές ταλαντώσεις με συχνότητα πάνω από 20KHz.

Κρυοεπιθέματα : Στην κρυοθεραπεία χρησιμοποιούμε ψυχρά επιθέματα έτσι ώστε να επιτύχουμε τοπικά χαμηλή θερμοκρασία. Χρόνος διαρκείας της θεραπείας 5-15 λεπτά.

Ηλεκτροθεραπεία: Xχρησιμοποιούνται διάφορα μηχανήματα όπως π.χ. TENS, διασυναμικά, διασταυρούμενα κτλ. έτσι ώστε η ηλεκτρική ενέργεια να χρησιμοποιείτε για θεραπευτικούς σκοπούς και οφέλη.

Δεινόλουτρο: Το δεινόλουτρο είναι ένα μέσο, μέσω του οποίου η επιλογή θερμότητας και η δίνη του νερού χρησιμοποιείτε για θεραπεία έτσι ώστε να προετοιμάζει τον ασθενή για την κινησιοθεραπεία.

Παραφινόλουτρο: To παραφινόλουτρο ή κοινώς κερί προετοιμάζει τον ασθενή για κινησιοθεραπεία. Ο χρόνος εφαρμογής του είναι 20- 30 λεπτά.

CPM ώμου + αγκώνα: Παθητική κινητοποίηση ώμου ή και αγκώνα. Πολύ χρήσιμη φυσιοθεραπευτική αγωγή για χειρουργημένους ώμους και αγκώνες ή δύσκαμπτους ώμους και αγκώνες μετά από κάταγμα.

CPM γόνατος: Παθητική κινητοποίηση γόνατος μετά από χειρουργική γονάτου π.χ. ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, χιαστών συνδέσμων κτλ.

Red cord: Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας του μυοσκελετικού  συστήματος η οποία έχει αποδεδειγμένη επίδραση σε διάφορες μυοσκελετικές  παθήσεις . Η μέθοδος επανεκπαιδεύει το νευρομυϊκό σύστημα με στόχο την επανεργοποίηση και τελικά  την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των απενεργοποιημένων μυών με αποτέλεσμα να μειώνει δραματικά τον πόνο και ταυτόχρονα να αυξάνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα των μεθόδων.

Μαγνητικά: Είναι ασφαλές, ανώδυνο και αποτελεσματικό μέσο φυσιοθεραπείας . Τα αποτελέσματα της μαγνητοθεραπείας είναι στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου, κτλ.

Χρησιμοποιείται σε οξείες και χρόνιες κακώσεις, σε μείωση φλεγμονών και οιδημάτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρευματικές παθήσεις, αρθροπάθειες, κατάγματα, οστεοπόρωση ,διορθώνει δυσλειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

TECAR: Έχει σαν χαρακτηριστικά την παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας, μετάδοσης διαμέσου των ιστών, θέρμανσης εν τω βαθύ, μυϊκή χαλάρωση, μείωση λεμφοιδήματος, μείωση οιδήματος, θεραπεία έλκους από φλεβική παύση.

Μηχανήματα Ενδυνάμωσης άνω και κάτω άκρων και κορμού καθώς και διάδρομοι βάδισης, πέταλο επανεκπαίδευσης βάδισης σε ασθενείς με προβλήματα σε ΠΔΚ, γόνατα και ισχία. Ενδυνάμωση με περιορισμό αιματικής ροής.

TRX: Είναι μια ειδική μέθοδος – με ειδικούς ιμάντες και λάβες και με την κατάλληλη τοποθέτηση του σώματος των ασκούμενων συμβάλει στην ανάπτυξη της ισορροπίας και στην ανάπτυξη των σταθεροποίων τιμών ταυτόχρονα. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και ισχύος, την μυϊκή αντοχή.

Οι φυσιοθεραπευτές του Τμήματος προσφέρουν με χαρά τις φυσιοθεραπευτικές και επιστημονικές τους γνώσεις με την υποστήριξη ΟΚΥΠΥ σε κάθε αδύναμο συνάνθρωπο μας.

Υπεύθυνος Τμήματος / Κλινικής

  • Στάλω Μηνά Στυλιανού