Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα αποτελείται από ιατρούς Γαστρεντερολόγους και από 11 Νοσηλευτικούς Λειτουργούς.

Στο Τμήμα αυτό διεκπεραιώνονται οι ακόλουθες εργασίες:

Δύο μέρες την εβδομάδα τηρείται Εξωτερικό Γαστρεντερολογικό Ιατρείο, όπου εξετάζονται νέοι και παλαιοί ασθενείς για διάφορα νοσήματα και για προγραμματισμό Ενδοσκοπικών ή και άλλων εξετάσεων. Επίσης μία φορά την εβδομάδα τηρείται Ηπατολογικό Εξωτερικό Ιατρείο.

Καθημερινώς διενεργούνται σε 2 αίθουσες ενδοσκοπήσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού, διαγνωστικές και επεμβατικές, όπως λήψη βιοψίας, ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων (πολυπεκτομή), διαστολή στενώσεων, περίδεση κιρσών οισοφάγου, τοποθέτηση και αλλαγή Διαδερμικής Ενδοσκοπικής Γαστροστομίας (PEG), τοποθέτηση ενδοπροθέσεων, tattoo βλαβών, αιμόσταση σε αιμορραγίες πεπτικού με τοποθέτηση αιμοστατικών Clip ή με υποβλεννογόνια έγχυση διαλύμματος Αδρεναλίνης ή άλλων ουσιών, αφαίρεση ξένων σωμάτων από τον πεπτικό σωλήνα κ.ά.

Τέσσερεις μέρες την εβδομάδα, στην αίθουσα του Χειρουργείου γίνονται εξετάσεις ERCP (ενδοσκοπική Παλίνδρομος Χολάγγειο-Παγκρεατογραφία), κατά την οποία πέραν της διαγνωστικής της αξίας με την απεικόνιση και την λήψη βιοπτικού υλικού , αφαιρούνται χολόλιθοι από τον χοληδόχο πόρο, γίνεται διαστολή των πόρων και τοποθέτηση Ενδοπροθέσεων στον Χοληδόχο και Παγκρεατικό Πόρο σε καλοήθεις και κακοήθεις στενώσεις για αποσυμφόρηση της ροής της χολής.

Επίσης εκτός ωρών εργασίας, στα πλαίσια επείγουσας ανάγκης, στην χειρουργική αίθουσα γίνονται ενδοσκοπήσεις για αντιμετώπιση αιμορραγιών του πεπτικού σωλήνα ή για αφαίρεση ενσφηνωμένων ξένων σωμάτων σε αυτόν ή άλλες επείγουσες καταστάσεις.

Πέραν όλων αυτών, η υπεύθυνη του Τμήματος συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές όπως Ad hoc Επιτροπή για έγκριση φαρμάκων, σε Ιατροσυμβούλια για αγορά υπηρεσιών από τον Ιδιωτικό Τομέα, καθώς και σε Επιτροπές για αγορά εξοπλισμού και αναλωσίμων για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.

Β. Διευθυντής Κλινικής: