Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και απευθύνεται σε ασθενείς με πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες και άλλες σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα καπνιστές και πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα.

Το ιατρείο αυτό προσφέρει ομαδική θεραπεία με περίπου πέντε ασθενείς ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την επίτευξη του στόχου.

Κατά την πρώτη επίσκεψη, οι ασθενείς συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του επιπέδου εξάρτησης από το κάπνισμα. Επίσης, πραγματοποιείται μέτρηση του μονοξειδίου του άνθρακα στην εκπνοή και σπιρομέτρηση σε όσους δεν έχουν πρόσφατο έλεγχο.

Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται από την ημέρα που ο ασθενής διακόπτει το κάπνισμα. Οι πρώτες τρεις συναντήσεις λαμβάνουν χώρα σε διαδοχικές εβδομάδες και το πρόγραμμα διαμορφώνεται στη συνέχεια σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Στη διάθεση των ασθενών υπάρχουν υποκατάστατα νικοτίνης και άλλες εγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές για τη διακοπή καπνίσματος. Τα υποκατάστατα νικοτίνης οι ασθενείς τα προμηθεύονται με κόστος που δεν υπερβαίνει το κόστος των τσιγάρων που ήδη αγοράζουν.

Με αυτές τις μεθόδους, τα ποσοστά επιτυχίας σε παρόμοια ιατρεία στην Ευρώπη φτάνουν το 60%.

Η ομάδα του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος αποτελείται από έναν πνευμονολόγο και έναν ψυχολόγο, με εμπειρία στη διακοπή καπνίσματος. Υπάρχει επίσης συνεργασία με διατροφολόγο για την υποστήριξη ασθενών που ανησυχούν για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ασθενείς, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να απευθύνονται ξανά σε περίπτωση υποτροπής.

Η λειτουργία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος αποτελεί μια καινοτόμο υπηρεσία τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υγεία και ευεξία των ασθενών.