Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο και υψηλά καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό και έχει δυναμικότητα 30 κλινών στο γενικό θάλαμο καρδιολογίας και επιπλέον κλινών στη Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον γενικό θάλαμο νοσηλεύονται ασθενείς με παθήσεις από όλο το φάσμα της καρδιολογίας, ενώ στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τα οξέα και πιο σοβαρά περιστατικά όπως το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σύνδρομα καρδιακής ανεπάρκεια με φαινόμενα κυκλοφορικής ανεπάρκειας, αρρυθμικά σύνδρομα ή άλλη καρδιολογική νόσο που απαιτεί θεραπεία σε τέτοια μονάδα.

Έργο της κλινικής είναι η πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία όλων των παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος. Σε συνεργασία με καταξιωμένους συναδέλφους άλλων κλινικών του νοσοκομείου αντιμετωπίζονται τα πλέον απαιτητικά περιστατικά, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη και φροντίδα στον ασθενή. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη έγκαιρη και επαρκή ενημέρωση της οικογένειας σχετικά με την πορεία νόσου του ασθενούς, θεωρώντας την οικογένεια απαραίτητο σύμμαχο για τη σωστή διαχείριση των περιστατικών.

Στην καρδιολογική κλινική υπάγονται το τμήμα εξωτερικών ιατρείων, αναίμακτης καρδιολογίας και επεμβατικής καρδιολογίας.

Επί του παρόντος, η κλινική λειτουργεί 2 εξωτερικά ιατρεία σε καθημερινή βάση εκτός Δευτέρας και Παρασκευής που λειτουργεί 1 ιατρείο την ημέρα. Στα ιατρεία τυγχάνουν παρακολούθησης ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην κλινική μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που παραπέμπονται από άλλους συναδέλφους.  

Στο τμήμα αναίμακτης καρδιολογίας εκτελούνται Πλήρη δισδιάστατα και τρισδιάστατα διαθωρακικά και Διοισοφάγεια υπερηχοκαρδιογραφήματα αλλά και Δυναμικά υπερηχοκαρδιογραφήματα (Stress Echo), δοκιμασίες κοπώσεως και συνεχείς καταγραφές ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Στο τμήμα επεμβατικής καρδιολογίας που ιδρύθηκε το 2005, και που από τον Ιανουάριο του 2022 λειτουργεί με σύγχρονο σύστημα αγγειογράφου εκτελούνται καρδιακοί καθετηριασμοί/αγγειογραφίες στεφανιαίων αρτηριών για διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου σε οξέα και μη περιστατικά.

Η δυνατότητα εκτέλεσης επείγουσας στεφανιογραφίας/αγγειοπλαστικής σε ασθενείς που την χρειάζονται είναι 24ωρη και για 365 μέρες το έτος.    

Το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο τόσο με διαγνωστικά μέσα (ενδοαγγειακό υπερηχογράφημα [IVUS], λειτουργική μελέτη στεφανιαίων στενώσεων [iwFR/FFR ]) όσο και με θεραπευτικά μέσα (περιστροφικής αθηρεκτομής [Rotational Atherecotmy], αγγειοπλαστική με χρήση καθετήρα λέιζερ [Excimer Laser Coronary Angioplasty]), αγγειοπλαστική με χρήση μπαλονιού λιθοτριψίας [Shockwave Intravascular Lithotripsy] προς εκτέλεση αγγειοπλαστικής σε σύμπλοκες στενώσεις στεφανιαίων αρτηριών.

Στο τμήμα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για εμφύτευση και έλεγχο – προγραμματισμό ενδοκαρδιακών συσκευών όπως βηματοδοτών και απινιδωτών.

Επιγραμματικά στην Καρδιολογική Κλινική Γ. Ν. Λεμεσού παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

 • Κλινική παρακολούθηση ασθενών στο εξωτερικό ιατρείο
 • Δισδιάστατα και τρισδιάστατα διαθωρακικά υπερηχοκαρδιογραφήματα
 • Δισδιάστατα και τρισδιάστατα Διοισοφάγεια υπερηχοκαρδιογραφήματα
 • Διενέργεια echo με χρήση υλικού ηχοαντίθεσης (sonoview)
 • Δυναμικά υπερηχογραφήματα (Stress Echo)
 • Δοκιμασίες κοπώσεως
 • Συνεχής καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος
 • Καθετηριασμός καρδιάς (Αριστερός και Δεξιός) και Αιμοδυναμικές καταγραφές
 • Στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική με ή χωρίς εμφύτευση ενδοστεφανιαίου νάρθηκα
 • Λειτουργική μελέτη στεφανιαίας κυκλοφορίας (iwFR/FFR)  
 • Τομογραφική μελέτη στεφανιαίας κυκλοφορίας με χρήση ενδοαγγειακού υπερηχογραφήματος (IVUS)
 • Αγγειοπλαστική με χρήση περιστροφικής αθηρεκτομής (Rotational Atherecotmy)
 • Αγγειοπλαστική με χρήση καθετήρα λέιζερ (Excimer Laser Coronary Angioplasty)
 • Αγγειοπλαστική με χρήση μπαλονιού λιθοτριψίας (Shockwave Intravascular Lithotripsy)
 • Εμφύτευση και έλεγχος – προγραμματισμός  ενδοκαρδιακών συσκευών όπως βηματοδοτών και απινιδωτών.