Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Καρδιολογική Κλινική λειτούργησε τον Φεβρουάριο 2004. Διαθέτει Θάλαμο αποτελούμενο από 13 κλίνες, όλες συνδεδεμένες σε περιφερικά μόνιτορ, που είναι συνδεδεμένα σε κεντρικό σταθμό για την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων των νοσηλευομένων ασθενών.

Τα βαριά περιστατικά που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου η οποία διαθέτει 8 κλίνες και αντίστοιχους αναπνευστήρες.

Η Κλινική διαθέτει επίσης Εργαστήριo, στο οποίο διενεργούνται oι δοκιμασίες κόπωσης, τα υπερηχογραφήματα (θωρακικά, διοισοφάγεια, φαρμακευτικά), η 24ωρη καταγραφή ρυθμού και πίεσης και οι δοκιμασίες ανάκλησης.

Η Κλινική διαθέτει επίσης τμήμα βηματοδοτών και απινιδωτών, τόσο για εμφύτευση συσκευών, η οποία γίνεται στο χειρουργείο, όσο και για τον έλεγχο και προγραμματισμό των συσκευών, που γίνεται στο εργαστήριo.

Στη κλινική εργάζονται 6 καρδιολόγοι. Ολοι οι καρδιολόγοι είναι εκπαιδευμένοι τόσο στην κλινική όσο και στην εργαστηριακή καρδιολογία. Καθημερινά λειτουργούν 3 ιατρεία και όλα τα εργαστήρια, ενώ δύο φορές την εβδομάδα λειτουργεί και απογευματινό ιατρείο και εργαστήριo. Η Κλινική εφημερεύει καθημερινά (24/24) για νέες εισαγωγές και για καρδιολογική εκτίμηση ασθενών από άλλες κλινικές, καλύπτοντας όλη την επαρχία της Πάφου.

Η Κλινική διαθέτει επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέροντας μερική ειδικότητα στην Καρδιολογία εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας και την Επιτροπή Ιατρικών Κλινικών Ειδικοτήτων της Κύπρου και συμμετέχει επίσης στην πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σε τακτική βάση οι γιατροί της Κλινικής συμμετέχουν εκ περιτροπής σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια ανανεώνοντας την θεωρητική τους κατάρτιση και την κλινική τους εμπειρία και διατηρώντας μια συνεχή ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στη Καρδιολογία.

Διευθυντής Κλινικής:

Ιατροί Κλινικής:

Δρ. Ολβία Φιλίππου MD
Δρ. Βασιλειος Δήμου MD
Δρ. Βασίλειος Γιαννακόπουλος MD
Δρ. Θεοδώρα Πλακομύτη MD