Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού που υπάγεται στην Χειρουργική Κλινική, εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Η δημιουργία του αποτέλεσε την απάντηση στις πολύχρονες προσπάθειες της Europa Donna Κύπρου για προσφορά εξειδικευμένης φροντίδας στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτήριο της χώρας μας.

Στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προσφέρεται όλο το εύρος εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση γυναικών και ανδρών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Επίσης, προσφέρεται η ενδεδειγμένη διερεύνηση και θεραπεία όλου του εύρους των καλοήθων παθήσεων του μαστού.

Στόχος του Κέντρου είναι η διασφάλιση παγκύπριας εμβέλειας περίθαλψης για τους ασθενείς με παθήσεις του μαστού, από πολλαπλές ειδικότητες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η θεραπευτική αγωγή σε αυτά τα κέντρα βελτιώνει αποδεδειγμένα τις πιθανότητες επιβίωσης και την ποιότητα ζωής. Μέσω της πολυθεματικής προσέγγισης, το Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ παρέχει στον κάθε ασθενή το δικαίωμα ίσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας που δεν υστερούν σε ποιότητα συγκρινόμενες με αντίστοιχες εξειδικευμένες υπηρεσίες αναγνωρισμένων κέντρων του εξωτερικού.Το Κέντρο παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ασθενείς από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας). Για τη λειτουργία του, συνεργάζονται οι αντίστοιχες κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Χειρουργική Κλινική, Πλαστική Χειρουργική Κλινική, Ιστοπαθολογικό εργαστήριο, Ακτινολογικό τμήμα, Ογκολογική Κλινική) και τα τμήματα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου (Παθολογική και Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία).

Στο κέντρο μαστού διενεργούνται όλοι οι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού και αποκατάστασης μαστού στον ίδιο χρόνο. Ο συνδυασμός τεχνικών της κλασικής χειρουργικής μαστού και της πλαστικής χειρουργικής επιτρέπει τόσο την παροχή ογκολογικά αποτελεσματικής και ασφαλούς παρέμβασης στο μαστό, όσο και την ταυτόχρονη διατήρηση, σε πολλές περιπτώσεις, του μαστού με τις ογκοπλαστικές τεχνικές. Πέραν τούτου, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει ακόμη και αισθητική βελτίωση του μαστού της ασθενούς.

Λόγω των άρτιων και εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρονται, το Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Κέντρων Μαστού, καθώς ανταποκρίνεται σε όλα τα απαραίτητα κριτήρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, γεγονός που το καθιστά Κέντρο Αναφοράς για την ολοκληρωμένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στην Κύπρο.

Η Δρ. Αννέζα Γιάλλουρου είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος της κλινικής με πολύ ενεργό επιστημονικό ενδιαφέρον προς την χειρουργική μαστού το οποίο στο 2021 της έχει απονεμηθεί το πιστοποιητικό BRESO European Breast Surgical Oncology Certification και συγκαταλέγεται στους πρώτους χειρουργούς μαστού στην Ευρώπη και είναι η πρώτη στην Κύπρο που φαίνεται επίσημα στην λίστα.

Για να δείτε την πιστοποίηση πατήστε εδώ

Για να δείτε την επίσημη λίστα γιατρών του BRESO πατήστε εδώ

Είμαστε υπερήφανοι, διότι στο Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ θα βρείτε ένα περιβάλλον φιλικό, άνετο, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες σας. Το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα διασφαλίσει ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκινάτε το ταξίδι σας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, θα λάβετε την ιδανικότερη για εσάς ολοκληρωμένη θεραπεία με τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.