Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Yπηρεσία Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μέσα στα πλαίσια της κοινότητας.  Για την παροχή αποτελεσματικών νοσηλευτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, έχουν αναπτυχθεί προγράμματα με θεραπευτικό, εκπαιδευτικό, αποκαταστασιακό και προληπτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι εφικτή η ικανοποίηση των αναγκών σε θέματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν, τόσο του ατόμου όσο και ολόκληρης της οικογένειας.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

 • Κατ’ οικον. επισκέψεις με συστηματική παρακολούθηση ατόμων στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 • Σχεδιασμός και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου για ολιστική νοσηλευτική φροντίδα.
 • Συμβουλευτική, στήριξη και καθοδήγηση ατόμων και των οικογενειών (αγωγή υγείας, απόκτηση υγιεινών συνθηκών ζωής, κατάλληλης διατροφής, κοινωνική προσαρμογή, φροντίδα αποκατάστασης, διαχείριση σχέσεων, ανάπτυξης κοινωνικού δικτύου κ.λπ.).
 • Ψυχό-εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε οικογένειες και σε άτομα με ψυχικό πρόβλημα (νόσο και συμπτώματα της, αναγνώριση προειδοποιητικών συμπτωμάτων υποτροπής, χειρισμό συμπεριφορών διαχείριση φαρμακευτικής αγωγής, διαχείριση άγχους, θυμού διαχείριση του ψηλά εκφραζόμενου συναισθήματος).
 • Διαχείριση φαρμακευτικής αγωγή (εκπαίδευση και έλεγχος της λήψης φαρμακευτικής αγωγής εντοπισμό και διαχείριση ανεπιθύμητων ενεργειών).
 • Συντονισμό, σχεδιασμό, παρακολούθηση της όλης διαδικασίας παροχής φροντίδας υγείας από Διεπαγγελματική Ομάδα στο άτομο και στην οικογένεια
 • Άμεση παρέμβαση για διαχείριση συμπεριφορών κρίσης (βία, επιθετικότητα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις).
 • Εξειδικευμένες ατομικές και ομαδικές νοσηλευτικές παρεμβάσεις για άτομα με άνοια με στόχο την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και τη πρόληψη παθήσεων που είναι σύνηθες σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
 • Εξειδικευμένες ατομικές παρεμβάσεις σε ενήλικα άτομα με διαταραχή πρόσληψης τροφής και στις οικογένειες τους με στόχο την αξιολόγηση, υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση των ιδίων αλλά  και των οικογενειών τους.
 • Αγωγή υγείας μέσα από ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις που απευθύνονται τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην οικογένεια για θέματα που αφορούν τη πρόληψη και διαχείριση της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας.
 • Διασυνδετική τόσο με τις Ψυχιατρικές Κλινικές Λευκωσίας και Λεμεσού το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και άλλες δομές, με στόχο την εξασφάλιση του θεραπευτικού συνεχούς, σε μια προσπάθεια μείωσης των υποτροπών και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Πρόσβαση στη Νοσηλευτική ψυχικής Υγείας

Μέσω παραπεμπτικού από Ειδικό Γιατρό

 • Ψυχίατρο
 • Νευρολόγο

Επαρχία Πάφου

Ο τομέας ευθύνης της Κοινοτικής ομάδας Πάφου αναφέρεται στην αστική και αγροτική περιοχή της πόλης της  Πάφου και στην περιοχή του Δήμου της Πόλεως Χρυσοχούς καθώς επίσης και στον Πύργο Τυλληρίας.  Η Κοινοτική Νοσηλευτική ψυχικής Υγείας Πάφου χωρίζεται σε τρείς  υποτομείς ευθύνης:

1.Κοινοτικό Κέντρο Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

2.Κοινοτικό Κέντρο Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς

3. Κοινοτικό Κέντρο Κολώνης.

Κοινοτικοί Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας Πάφου

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:  community.paphos.mhs@shso.org

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πάφου :

Χρυστάλα Ανδρέου26803325
Σωκράτης Βρυώνη26803445
Αργυρώ Ιωάννου26803445
Γιώργος Λοïζου Διασυνδετική Γενικού Νοσοκομείου Πάφου26803271

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας  Κοινοτικού Κέντρου Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς

Νίκος Νικολάου26821808
Δωρίτα  Χ΄ Χαραλάμπους26821808

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας  Κοινοτικού Κέντρου Κολώνης

Λέανδρος Γεωργίου26258509
Όμηρος Ομήρου26258501
Ραφαηλία Ζαβρού26258501

Επιστημονική Συντονίστρια: