Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας ιδρύθηκε το 2011, στη βάση της απόφασης για μετακίνηση της σχετικής υπηρεσίας κάτω από την αιγίδα του κράτους, σε συνέχεια της διενέργειας μεταμοσχεύσεων νεφρού από το Παρασκευαϊδιο Μεταμοσχευτικό Κέντρο.

Αποτελεί τη μοναδική στο είδος της κλινική με εξειδίκευση στον τομέα της μεταμόσχευσης νεφρού , τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί το μοναδικό αδειοδοτημένο κέντρο στη χώρα για λήψη μοσχεύματων και διενέργεια μεταμοσχεύσεων νεφρού και παγκρέατος, διατηρώντας διαχρονικά τα υψηλά επίπεδα απαιτήσεων που απαιτούνται για τη ανανεωση της άδειας αυτής κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια των 11 ετών λειτουργίας της έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 168 λαπαροσκοπικές νεφρεκτομές από ζώντες δότες και 242 μεταμοσχεύσεις νεφρού, ζώσες και μεταθανάτιες, με εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη μονοετή και δεκαετή επιβίωση μοσχεύματος και ασθενούς, συγκρίσιμα με αυτά μεγάλων κέντρων του εξωτερικού. Στην κλινική πραγματοποιούνται εκτός από τις μεταμοσχεύσεις νεφρού, αξιολογήσεις υποψήφιων λητών και δοτών με παραπομπή από τις τοπικές Νεφρολογικές Κλινικές, νεφρεκτομές πολυκυστικών νεφρών, λαπαροσκοπικές νεφρεκτομές αυτόχθονων νεφρών σε μεταμοσχευμένους και δότες νεφρού και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις σε μεταμόσχευμένους ασθενείς (όπως χολοκυστεκτομές και χειρουργική αποκατάσταση κηλών).

Λειτουργούν επίσης καθημερινά δυο εξωτερικά ιατρεία παρακολούθησης μεταμοσχευμένων ασθενών και ιατρείο συντονισμού μεταμόσχευσης. Υπάρχει δυνατότητα νοσηλείας εως και 8 ασθενών ημερησίως, στο χωρό της Νεφρολογικής Κλινικής, εν αναμονή και της λειτουργίας της αυτόνομης Μεταμοσχευτικής Κλινικής, δυναμικότητας 8 κλινών.