Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΝΑΜ ΙΙΙ είναι μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη την Κύπρο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στην Μονάδα νοσηλεύονται βαρέως πάσχοντα παιδιά ηλικίας 15 ημερών μέχρι 15 χρονών με κάποιες εξαιρέσεις (π.χ. παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία με υποκείμενο χρόνιο νόσημα και χαμηλό βάρος σώματος που παρακολουθούνται από υποειδικότητες Παιδιατρικής στο ΝΑΜΙΙΙ.)

Η Μονάδα είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένους παιδοεντατικολόγους και ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Διαθέτει 12 κλίνες εκ των οποίων οι 2 είναι μονώσεις συνεχούς αρνητικής πίεσης. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα ( για monitoring, για  συμβατικό  και υψίσυχνο μηχανικό αερισμό, για  εξωνεφρική κάθαρση, για χορήγηση NO κλπ.) σύμφωνα με τις  διεθνείς  και τρέχουσες προδιαγραφές. Η Μονάδα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των περιστατικών , συνεργάζεται  με ιατρούς όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων.

Η Μονάδα επίσης έχει την ευθύνη της επίβλεψης και οργάνωσης του προγράμματος της κοινοτικής νοσηλευτικής του ΟΚΥΠΥ για κατ΄οίκον νοσηλεία σε παιδιά  που έχουν τραχειοστομία και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά από φορητό αναπνευστήρα.

Στην Μονάδα εκπαιδεύονται ειδικευόμενοι της παιδιατρικής Κλινικής, φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου καθώς επίσης  και φοιτητές νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ και  άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου.