Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Στο Γ.Ν Λάρνακας έχει μεταφερθεί πρόσφατα και λειτουργεί στον 1ο οροφο του νέου κτιρίου η Νεφρολογική κλινική και το τμήμα Αιμοκάθαρσης καθώς και τμήμα των Εξωτερικών ιατρείων νεφρολογίας.

Το Νεφρολογικό τμήμα προσφέρει υπηρεσίες που αφορούν στο πλήρες φάσμα της Νεφρολογίας, από την διερεύνηση, παρακολούθηση και τη θεραπεία τόσο σε οξέα περιστατικά όσο και χρόνιες παθήσεις του νεφρού. Εξετάζονται, αξιολογούνται κα διερευνώνται ασθενείς με υπέρταση, διαβητική νεφροπάθεια, καρδιο-νεφρικό σύνδρομο, ηπατο-νεφρικό σύνδρομο, νεφρολιθίαση, σπειραματονεφρίτιδες , μορφολογικές ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος, ουρολιθιάσεις, κληρονομικές παθήσεις του νεφρού και άλλες συστηματικές και μη παθήσεις. Στο τμήμα διενεργούνται βιοψίες νεφρού υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση ή υπό αξονικό τομογράφο. Γίνεται τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών καθετήρων αιμοκάθαρσης, προσωρινών ή μακράς διαρκείας. Προσφέρονται επίσης εξειδικευμένες θεραπείες όπως πλασμαφαίρεση και περιτοναϊκή κάθαρση. Για ασθενείς με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, προσφέρεται θεραπεία αιμοκάθαρσης, τόσο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) όσο και στον Νεφρολογικό Θάλαμο.

Στο τμήμα λειτουργεί επίσης Κλινική Περιτοναϊκής Κάθαρσης, όπου γίνεται η τακτική παρακολούθηση των ασθενών καθώς και η διδασκαλία για ένταξη στη μέθοδο.

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτούργησε πρόσφατα στο νέο κτίριο σε ξεχωριστό τμήμα με 21 σταθμούς αιμοκάθαρσης και 2 σταθμούς για λοιμώδη νοσήματα (yellow unit), στο οποίο υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ασθενείς με τελικού σταδίου χρόνια νεφρική νόσο.

Όλα τα πιο πάνω τμήματα λειτουργούν υπό την παρακολούθηση εξειδικευμένου και έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.