Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας λειτουργεί από το 1984 με την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου και στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτιρίου. Σκοπεύει να παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη στο άρρωστο παιδί μέσα σε ένα περιβάλλον φιλικό, φιλόξενο και ασφαλές, που αφουγκράζεται με αγάπη τις ανάγκες των παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Η εισαγωγή των παιδιών στην κλινικής μας γίνεται από το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Τα παιδιά προσέρχονται στο τμήμα αυτό είναι με πρωτοβουλία των γονιών τους είτε μετά από παραπομπή του προσωπικού τους παιδιάτρου και αφού γίνει πρώτα συνεννόηση με τον παιδίατρο που εφημερεύει τη συγκεκριμένη μέρα

Η παιδιατρική κλινική στελεχώνεται από 6 παιδίατρους, 2 ειδικευόμενους παιδίατρους και 17 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία στη φροντίδα των παιδιών. Καθημερινά ένας παιδίατρος εφημερεύει για τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στον νοσοκομείο εκτός των εργάσιμων ωρών αλλά και για να φροντίζει τα παιδιά που νοσηλεύονται στη κλινική.

Υπό τη καθοδήγηση του καταξιωμένου στον παιδιατρικό χώρο διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής, Δρ. Αδάμου Χατζηπαναγή, αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής στην Ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και προέδρου της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας (από τον Δεκέμβριο του 2018), η ομάδα των παιδιάτρων της Παιδιατρικής Κλινικής έχει γνώμονα να προσφέρει άριστη διαχείριση των παιδιατρικών περιστατικών και υποστήριξη των μικρών ασθενών και φυσικά των οικογενειών τους.

Η πολυετής εμπειρία των παιδιάτρων στη νοσοκομειακή περίθαλψη των παιδιών και η άριστη επιστημονική τους κατάρτιση συμβάλλουν στη ποιοτική φροντίδα των ενδονοσοκομειακών περιστατικών. Παράλληλα στην Παιδιατρική Κλινική εκπαιδεύονται οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην πρακτική άσκηση τους στο μάθημα της παιδιατρικής αλλά και ειδικευόμενοι παιδίατροι.

Στην παιδιατρική κλινική λειτουργούν επίσης εξωτερικά ιατρεία σε ένα φιλόξενο, ολοκαίνουργιο χώρο, φτιαγμένο για τις ανάγκες των παιδιών, ο οποίος βρίσκεται στο ισόγειο του καινούργιου κτιρίου.

Σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα με παιδιά , φροντίζουμε για την σωστή ανατροφή των παιδιών και την αντιμετώπιση / θεραπεία των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης τους.