Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Παιδοχειρουργική Κλινική του ΝΑΜ ΙΙΙ λειτουργεί ως η μοναδική Κλινική Χειρουργικής Παίδων στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 1991. Αποτελεί σημείο αναφοράς για το χειρουργικά πάσχον παιδί όλων των υπο-ειδικοτήτων.

Διαθέτει 16 (δεκαέξι) κλίνες με δυνατότητα ανάπτυξης μέχρι και 18 (δεκαοχτώ) και στελεχώνεται από 7 ιατρούς, 3 ειδικευομένους και έναν τακτικό Καθηγητή Χειρουργικής Παίδων.

Στην Παιδοχειρουργική Κλινική αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά της Γενικής και Νεογνικής Παιδοχειρουργικής, Παιδοουρολογίας, Παιδοογκολογίας, Τραυματιολογίας και Εγκαυμάτων. Οι γιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής εκτελούν με επιτυχία επεμβάσεις ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής όπως λαπαροσκοπήσεις, θωρακοσκοπήσεις, ενδοσκοπήσεις ουροποιητηκού και γαστερεντερικού.  

Επίσης με το πρόγραμμα μετάκλησης ειδικών Ιατρών έχει μειωθεί η μετακίνηση ασθενών που χρειάζονται εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων στο εξωτερικό. Έτσι η Κλινική Χειρουργικής Παίδων αντιμετωπίζει σπάνια Νευροχειρουργικά, Γναθοχειρουργικά, κ.α. περιστατικά στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Από  το 1999 η κλινική  χορηγεί πλήρη ειδικότητα στην Παιδοχειρουργική.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική έχει στενή συνεργασία με τα λοιπά τμήματα του νοσοκομείου μας, όπως είναι τα Παιδιατρικά Τμήματα, οι Εντατικές Νεογνών και Παίδων, το Παιδοογκολογικό και το Μαιευτικό, εξετάζοντας και αντιμετωπίζοντας παιδιά με χειρουργικές παθήσεις.

Η Κλινική λειτουργεί όλο το 24ωρο εφημερεύοντας καθημερινά για την εξυπηρέτηση όλων των επειγόντων περιστατικών σε συνεργασία με τα τμήματα Επειγόντων περιστατικών των Νοσοκομείων της χώρας μας.

Ετησίως εκτελούνται 1300 περίπου χειρουργικές επεμβάσεις με την λειτουργεία δύο χειρουργικών τραπεζιών την εβδομάδα. Πρόσφατα προστέθηκε στο δυναμικό του χειρουργείου και τρίτη χειρουργική αίθουσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Οι εξωτερικοί ασθενείς της κλινικής εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείο καθημερινά.

Η Παιδοχειρουργική Κλινική του ΝΑΜ ΙΙΙ με λειτουργεία 30 και πλέον ετών στην Κυπριακή Δημοκρατία έχει ως κύριους στόχους την άρτια επιστημονική αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους καθώς και την συνεχή βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών της.