Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Στο τμήμα Θαλασσαιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, παρακολουθούνται πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες. Κυρίως πάσχοντες από β-Θαλασσαιμία, α-Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο. Οι ασθενείς εξετάζονται σε τακτική βάση προγραμματισμένα στο τακτικό ιατρείο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ μέρος αυτών των πάσχοντων από αιμοσφαιρινοπάθειες μεταγγίζονται τακτικά. Οι ασθενείς εκτιμώνται κλινικά και εργαστηριακά, συνταγογραφούνται οι θεραπείες και οι εξετάσεις που υποβάλονται.

  Το τμήμα λειτούργησε από το 2005. Υποστηρίζονται 13 κλίνες. Αντικειμενικός στόχος η Υποστηρικτική Θεραπεία και συστηματική παρακολούθηση των πάσχοντων, ώστε να προλαμβάνονται οι επιπλοκές, να αυξάνεται το προσδόκιμο επιβίωσης με βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη των πάσχοντων με αιμοσφαιρινοπάθειες. Η θεραπεία στηρίζεται σε διεθνή πρωτόκολλα, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του ασθενούς προσαρμόζεται και εξατομικεύεται κατά το μέγιστο δυνατό. Παρακολούθηση εγκύων με αιμοσφαιρινοπάθειες, όπως και ανήλικων ανεξαρτήτου ηλικίας με αιμοσφαιρινοπάθειες.

  Επιπλέον του δύσκολου αυτού έργου η διατύπωση προγενετικής συμβουλής σε νεαρά ζευγάρια, η παραπομπή αυτών των ζευγαριών για εργαστηριακή διερεύνηση και η διατύπωση γενετικής συμβουλής στα ζευγάρια αυτά για νοσήματα γενετικά εξαρτώμενα όπως π.χ. αιμοσφαρινοπάθειες. Η πρόληψη ή η διάγνωση νωρίς στην κύηση με την απαιτούμενη γενετική συμβουλή είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η γέννηση πάσχοντος παιδιού από σοβαρή αιμοσφαιρινοπάθεια. Διατήρηση τόσο επιστημoνικής όσο και λειτουργικής διασύνδεσης με τα υπόλοιπα κέντρα Θασασσαιμίας και το Κέντρο Γενετικού ελέγχου.

 Στην κλινική εργάζονται ένας ιατρός και τρεις νοσηλεύτριες. Ωράριο λειτουργίας 12:00-7:30.