Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Πληροφορίες σχετικά με Covid-19

image-2

Ο ΟΚΥπΥ, θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Tα Νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας για ασθενείς με COVID-19.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο ΟΚΥπΥ κλήθηκε να αναπροσαρμόσει τις υφιστάμενες υποδομές του, αναπτύσσοντας πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους COVID και δημιουργώντας νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, η αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού και η πρόσληψη ακόμη 270 νοσηλευτών ενίσχυσαν την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του «αόρατου εχθρού».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέχρι τις 8 Ιουλίου του 2021, στα Νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, νοσηλεύθηκαν 4.022 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 402 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας στην κοινότητα και η συσσωρευμένη γνώση, η ανάπτυξη της έρευνας και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, καθώς και οι εμβολιασμοί, αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του Οργανισμού το οποίο εφαρμόζει Σχέδιο Δράσης σταδιακής ανάπτυξης πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους COVID-19 όλων των Νοσηλευτηρίων και 65 ενεργές κλίνες ΜΕΘ.
Το Σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, την εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα σε επιστρατεύσεις Ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και παραπομπή άλλων ασθενών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ο καλός και αποτελεσματικός σχεδιασμός, η σωστή στελέχωση, η εφαρμογή των πρωτοκόλλων, ο ζήλος και η αφοσίωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, συνδράμουν καθημερινά στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, κατατάσσοντας τη χώρα μας ως την πέμπτη καλύτερη χώρα στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Στατιστικά για Covid

Από την πρώτη στιγμή που τα Νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας για ασθενείς με COVID-19, ο Οργανισμός καταγράφει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με όλους τους ασθενείς που έτυχαν φροντίδας.

Περισσότερα για τις πληροφορίες αυτές θα βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο.

Στατιστικα Νοσηλευτηριών για Covid-19

Ψυχική Υγεία κατα τη διάρκεια της πανδημίας

Η πανδημία COVID 19 έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχική υγεία της κοινωνίας μας, στα άτομα που  νοσούν με covid-19, τους συγγενείς τους αλλά και στους επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται καθημερινά  ενάντια στον αόρατο εχθρό. Η Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ, στηρίζοντας τους Κύπριους πολίτες αλλά και ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες προσφέρει διευρυμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους πολίτες μέσω των προγραμμάτων και δράσεων που δημιουργήθηκαν ειδικά για την πανδημία.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που προσφέρονται.Συμβουλές για το σπίτι σε ασθενείς


Γενικές Πληροφορίες

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων έχουν δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα στην οποία παρατίθενται πολλές πληροφορίες για την λοίμωξη του νέου κορωνοϊού καθώς και τα όλα σχετικά διατάγματα.

Για πρόσβαση στην πλατφόρμα ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο.   

PIO COVID
Διαχείριση κρουσμάτων COVID-19 και στενών επαφών