Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

  Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας Κύπρου – Δίκτυο Βιβλιοθηκών

  image-2

  Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

  – Τμήμα Διαχείρισης-Επεξεργασίας Υλικού

   Υποστηρίζει τις διαδικασίες προσκτήσεων της Βιβλιοθήκης, που αφορούν αγορές, δωρεές (σχετικές οδηγίες προς υποψηφίους δωρητές υλικού), ανταλλαγές έντυπου υλικού. Παραλαβή και παρακολούθηση αιτημάτων – παραγγελιών, παραλαβή υλικού, έλεγχος τιμολογίων, προώθηση για εξόφληση από το λογιστήριο, καταγραφή στα μητρώα, σφράγισμα-σήμανση υλικού (συλλογές περιορισμένου δανεισμού, πληροφοριακές, ανοικτές, κλειστές συλλογές), καταλογογράφηση, ταξινόμηση, ετοιμασία προς βιβλιοδεσίες.

  – Τμήμα Εξυπηρέτησης Χρηστών

  – Τμήμα Συνδρομών

  (εντύπων και ηλεκτρονικών περιοδικών, βάσεις δεδομένων, Online εργαλεία, λογισμικών)

  Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας  (ΒΕΥ) ΟΚΥπΥ – Ι. Υ. & Υ. Δ. Υ. – Δίκτυο Βιβλιοθηκών

  Υπεύθυνος Δικτύου Βιβλιοθηκών:  Γιώργος Χατζηγεωργίου

  Βοηθός Βιβλιοθήκης: Ρούλα Κυριακίδου

   

  Κεντρική – Γ. Ν. Λευκωσίας

  Παλαιός Δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού 215

  2029 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος

  Τηλέφωνα: +357 22603076 – 22603084 – 22603092

  Τηλεομοιότυπο: +357 22604125

  Email: hlibrary@cytanet.com.cy

  *Η ΒΕΥ στεγάζεται στο ισόγειο του Σιακολείου Κτηρίου

  https://shso.org.cy/cyprushealthlibrary/

   

  Παράρτημα – Γ. Ν. Λεμεσού

  Υπεύθυνη: Έλενα Στυλιανού

  Λεωφόρος Νίκαιας

  3304 Πάνω Πολεμίδια, Λεμεσός, Κύπρος

  Τηλέφωνα: +357 25801467 – 25801468

  Τηλεομοιότυπο: +357 25801307

  Email: limassol.library@cytanet.com.cy

  *Η ΒΕΥ στεγάζεται στον 1ο όροφο του Γ. Ν. Λεμεσού

   

  Παράρτημα – Γ. Ν. Λάρνακας

  Υπεύθυνη: Δέσπω Τοφαρίδου

  Οδός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

  6301 Λάρνακα, Κύπρος

  Τηλέφωνα: +357 24800393

  Τηλεομοιότυπο: +357 24304399

  Email: larnaca.library@cytanet.com.cy

  Η ΒΕΥ στεγάζεται στον 1ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γ. Ν. Λάρνακας

   

  Παράρτημα – Γ. Ν. Πάφου

  Υπεύθυνη: Κούλα Αντωνίου

  Οδός Αχέπανς

  8026 Αναβαργός, Πάφος, Κύπρος

  Τηλέφωνα: +357 26803308

  Τηλεομοιότυπο: +357 26306103

  Email: pafos.library@cytanet.com.cy

  Η ΒΕΥ στεγάζεται στο ισόγειο του Γ. Ν. Πάφου

  – 24ωρη Απομακρυσμένη Πρόσβαση

  Η Υπηρεσία «24ωρη Απομακρυσμένη Πρόσβαση» αναφέρεται στην εξ αποστάσεως πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συλλογές της ΒΕΥ, οι οποίες αποτελούνται από συνδρομές ή αγορές ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης. Αφορά πρόσβαση στο πλήρες κείμενο κλειστού τύπου ηλεκτρονικών περιοδικών, ηλεκτρονικών βιβλίων, διδακτορικών διατριβών, video journals, βάσεων δεδομένων. Προσφέρεται μόνο στα εσωτερικά μέλη της ΒΕΥ και διέπεται από όρους και προϋποθέσεις. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται στο προσωπικό που εργοδοτείται με οποιουσδήποτε όρους στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και αγροτικά κέντρα υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις της Υπηρεσίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της ΒΕΥ.

  – On site Access

  Η Υπηρεσία «On Site Access», αναφέρεται στην δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις ηλεκτρονικές συλλογές που διαθέτει η ΒΕΥ, από τους σταθμούς εργασίας (ηλεκτρονικούς υπολογιστές) όλου του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, μέσω του Κυβερνητικού Κόμβου Διαδικτύου. Η πρόσβαση προσφέρεται από όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δημόσιων νοσοκομείων (Site) και Α.Κ.Υ. και Κ.Υ., οι οποίοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet), μέσω του Κυβερνητικού Κόμβου Διαδικτύου. Η υπηρεσία αναγνωρίζει το σύνολο του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι εγκατεστημένοι στα κτήρια (Site) των δημόσιων νοσοκομείων και είναι συνδεδεμένοι με τον Κυβερνητικό Κόμβου Διαδικτύου, ώστε να επιτρέπεται στους τελικούς χρήστες της ΒΕΥ η απευθείας πρόσβαση στις ηλεκτρονικές της πηγές.

  – Αναγνωστήριο

  Η ΒΕΥ διαθέτει αναγνωστήριο 64 θέσεων ατομικής μελέτης για τους χρήστες της, όπως και επιπλέον θέσεις ομαδικής συζήτησης. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού της έντυπης συλλογής της και μελέτης των βιβλίων της στο αναγνωστήριο. Δικαίωμα χρήσης έχουν όλοι όσοι εισέρχονται στο κτήριο της ΒΕΥ. Η ΒΕΥ είναι ανοιχτή για το κοινό.

  Τα βιβλία που δανείζονται οι χρήστες από τα βιβλιοστάσια της βιβλιοθήκης για μελέτη στο αναγνωστήριο, απαγορεύεται να επανατοποθετούνται πίσω στα βιβλιοστάσια από τους ίδιους τους  χρήστες. Μετά την ολοκλήρωση μελέτης των βιβλίων, οι χρήστες θα πρέπει να τοποθετούν τα βιβλία είτε πάνω στα διαθέσιμα τροχήλατα, είτε να τα αφήνουν στα τραπέζια αναγνωστηρίου. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης αναλαμβάνει την επανατοποθέτηση – ταξιθέτησή των βιβλίων πίσω στα βιβλιοστάσια.

  – Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

  Η ΒΕΥ διαθέτει 14 θέσεις ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου για χρήση των ηλεκτρονικών πηγών της και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Προς το παρόν διαθέτει 8 σταθμούς εργασίας – ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για χρήση από τα εσωτερικά και εξωτερικά μέλη της. Το ηλεκτρονικό αναγνωστήριο είναι στην διάθεση όλων των χρηστών της για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και πληροφοριακούς σκοπούς. 

  Η χρήση και η ανάκτηση δεδομένων των ηλεκτρονικών πηγών της ΒΕΥ μέσω του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου της, γίνεται πάντα με σεβασμό στους διεθνείς και κυπριακούς κανόνες και νομοθεσίες περί πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright).

  – Δανεισμός, Ανανέωση, Κράτηση, Έντυπου Υλικού

  -Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC)  πατήστε εδώ για τον σύνδεσμο

  – Έντυπο Αναζήτησης Θεματικής Βιβλιογραφίας (έντυπο πατήστε εδώ)

  – Έντυπο Διαδανεισμού (έντυπο πατήστε εδώ)

  – Έντυπο Θεματικής Ενημέρωσης (έντυπο πατήστε εδώ)

  – Έντυπο Παραγγελιών Άρθρων (έντυπο πατήστε εδώ)

  – Εκπαίδευση Χρηστών

  – Φωτοτυπίες / Εκτυπώσεις

   

  <…>