Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής

Παιδίατρος

Για ραντεβού:

24800438 24206132

Γραφείο ιατρού:

24206132 24800438
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας
Τμήμα: Παιδιατρική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Παιδίατρος

Βιογραφικό

Ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρνακας και Ιατρικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας. Εκπονεί σειρά εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, όπως είναι «Χρήση και κατάχρηση των αντιβιοτικών στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού στα παιδιά», «Σπίτια και αυτοκίνητα ελεύθερα καπνού» και «Ποιότητα εσωτερικού και εξωτερικού αέρα στα σχολεία». Ήταν συντονιστής για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του προγράμματος Horizon 2020 με τίτλο «Αξιολόγηση μοντέλων υγείας του παιδιού». Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και έχει δώσει ομιλίες σε πολλά διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει εκδώσει σειρά βιβλίων για γονείς, όπως το βιβλίο «Παιδιατρική για όλους». Σημαντικό επίτευγμα είναι το βιβλίο European Mastercourse in Paediatrics, το οποίο απευθύνεται στους παιδιάτρους της Ευρώπης, στο οποίο είναι συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης. Από το Δεκέμβριο του 2018 είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς όπως European Center for Disease Control (ECDC), European medicine Agency (EMA) κτλ.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

1994 – 2016: Βοηθός διευθυντής κλινικής, Παιδιατρική κλινική, Νοσοκομείο Λάρνακας, Λάρνακα, Κύπρος. 2016 – σήμερα: Διευθυντής κλινικής, Παιδιατρική κλινική, Νοσοκομείο Λάρνακας, Λάρνακα, Κύπρος. 1999 – σήμερα: Επιστημονικός υπεύθυνος για την ιστοσελίδα www.paidiatros.com 1/2004 – 09/2017: Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού». Διορίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 2004 http://www.cyprus-child-environment.org/easyconsole.cfm/id/12/lang/en Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής από το 2007. 11/2012 – σήμερα: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – European Medicine Agency (EMA). Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. http://www.ema.europa.eu/ema/ Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής στην επιτροπή: Patients/Consumers Working Party (PCWP) and Healthcare Professionals Working Party (HCPWP) – European Medicine Agency. 11/2012 – σήμερα: Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος. 02/2013 – σήμερα: Μέλος του προγράμματος WEB-RADR. 04/2013 – σήμερα: Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Παιδιατρικής Έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (Enpr-EMA). 11/2013 – σήμερα: Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Ιατρική Σχολή, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, Κύπρος.