Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Αλέξης Φραγκουλίδης

Αιματολόγος

Για ραντεβού:

25801357

Γραφείο ιατρού:

25801357
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
Τμήμα: Αιματολογική Αιματολογικό (Εξωτερικά Ιατρεία)

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Αιματολόγος

Βιογραφικό

Ο Δρ Αλέξης Φραγκουλίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006.  Ακολούθως, αφού δούλεψε για ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως pre-registration ιατρός, συνέχισε την εκπαίδευση του στη Νέα Ζηλανδία όπου έγινε μέλος του Royal Australasian College of Physicians (RACP) ως ειδικευόμενος Παθολογίας. Δούλεψε στη Tauranga και ακολούθως στο Wellington όπου ολοκλήρωσε 3 χρόνια Παθολογίας και πέρασε τις εξετάσεις του RACP.

Στη συνέχεια, συνέχισε ως ειδικευόμενος Αιματολογίας υπό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του RACP/RCPA (Royal College of Pathology) στο Christchurch Public Hospital για 3 χρόνια.  Το νοσοκομείο αυτό είναι  τριτοβάθμιο κέντρο Αιματολογίας που καλύπτει τις ανάγκες μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων/μυελού των οστών για το Νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Κατά το διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκε σε όλους του τομείς της Αιματολογίας, συμπεριλαμβανομένου της διαγνωστικής και θεραπείας της λευχαιμίας, λεμφώματος, πολλαπλού μυελώματος,  αυτόλογη και αλλογενή μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, αιμορροφιλία και θρόμβωση, μετάγγιση αίματος και των παραγώγων του και σε όλους τους τομείς της εργαστηριακής αιματολογίας. Στην τελευταία είχε ιδιαίτερη εκπαίδευση μεταξύ άλλων στη μικροσκόπηση περιφερειακού αίματος και οστεομυελικών βιοψιών, κυτταρομετρίας ροής, εξετάσεων πήξης και διερεύνησης αιμορραγίας, αιμοσφαιρινοπάθειες,  κυτταρογενετική και εξετάσεις μοριακής ιατρικής και σε εξειδικευμένες εξετάσεις στην τράπεζα αίματος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο Royal Hobart Hospital της Αυστραλίας όπου δούλεψε τα τελευταία δύο χρόνια της εκπαίδευσης του και πήρε το τίτλο Fellowship του RCAP και RCPA (FRACP/FRCPA) το Φεβρουάριο του 2018.

Τομείς ενδιαφέροντος :

  • Διαταραχές πήξης και θρόμβωση
  • Πολλαπλό μυέλωμα και Λέμφωμα
  • Χρόνιες Λευχαιμίες
  • Αιμοχρωμάτωση
  • Αναιμία
  • Μικροσκόπηση περιφερικού αίματος και οστεομυελικών βιοψιών
  • Μετάγγιση αίματος και των παραγώγων του