Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Ανδρέας Τοφαρίδης

Παθολόγος

Για ραντεβού:

226033550

Γραφείο ιατρού:

22603000
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Παθολογική Κλινική
Ιατρός Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Ο Δρ. Ανδρέας Τοφαρίδης ολοκλήρωσε τις Ιατρικές του σπουδές το 2014 στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έναρξη ειδικότητας στην Εσωτερική Παθολογία , κατόπιν εξετάσεων στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ακολούθως στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου μετά από επιτυχείς εξετάσεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2020. Ο Δρ. Ανδρέας Τοφαρίδης κατά την διάρκεια της ειδικότητας του επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αντικείμενο της Λοιμωξιολογίας. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με τίτλο ΄΄ Λοιμώδη Νοσήματα Διεθνής Ιατρική : Από το εργαστήριο στη Κλινική Πράξη ΄΄ με βαθμό Άριστα. Κατά την διετή διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος (2018-2020), εκπόνησε διπλωματική διατριβή, με βαθμό 10/10, με τίτλο ΄΄Επιδημιολογία των ανθεκτικών στα αντιμικροβιακά στελέχη Klebsiella pneumoniae κατά την περίοδο 2013-2018 στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας΄΄. Επιπλέον ο Δρ. Τοφαρίδης είναι κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Διπλώματος Καλής Κλινικής Ιατρικής ( Good Clinical Practice Certificate-GCP) , μετά από εκπαίδευση και επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις. Επιπλέον , έχει παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά σχολεία και λήψη ανάλογων πιστοποιήσεων μετά από επιτυχία σε εξετάσεις, όπως το 4ο Σχολείο Υπέρτασης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , το 11ο Σχολείο Κλινικής Ηπατολογίας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος καθώς και το 8ο Κλινικό Φροντιστήριο Σακχαρώδους Διαβήτη που διοργανώθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία. Επιπρόσθετα , έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 25 βιβλιογραφικές αναφορές και αποτελεί κριτής (peer reviewer) επιστημονικών άρθρων. Συμμετέχει ανελλιπώς σε παγκύπρια , πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη ειδικότητα της Παθολογίας με πολυάριθμες παρουσιάσεις εργασιών.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

21.08.2014-27.05.2015 : Ιατρός επι εξάσκηση, Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 31.08.2015-11.11.2016: Ειδικευόμενος Παθολογίας, Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού 12.11.2016-30.08.2020: Ειδικευόμενος Παθολογίας, Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας 05.01.2021-10.05.2021: Ειδικός Παθολόγος , Κλινική Covid-19 Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας 11.05.2021 μέχρι σήμερα: Ειδικός Παθολόγος , Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας