Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Ανδρέας Τρύφωνος

Καρδιολόγος

Για ραντεβού:

25801478

Γραφείο ιατρού:

25801437 25801478
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
Τμήμα: Καρδιολογικό
Β. Διευθυντής Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Εκπαίδευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης. Εκπαίδευση στα Pacemaker check στην Guidant Εκπαίδευση στα ICD στη Medtronic (Ελβετία) Εκπαίδευση στα CRT στη J-Jude (Βρυξέλλες) Εκπαίδευση στα CRT-D στη Biotronic (Λειψία) 

Βιογραφικό

1978: Αποφοίτηση από το Παγκύπριο Γυμνάσιο 1978-1980: Στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά 1986: Πτυχίο Ιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 1987: Παθολογία Θεαγένειο Νοσοκομείο 1988: Preregistration στο Νοσοκομείο Λάρνακας και Λευκωσίας 1992: Επιστημονικός συνεργάστης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καρδιολόγος Αλεξάνδρειο Καρδιολογικό Κέντρο, Εκπαίδευση στη βηματοδότηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομειό Θεσσαλονίκης, παρακολούθηση καρδιολογικών θαλασσαιμικών ασθενών. 1994: Διορισμός σας έκτακτος Καρδιολόγος, υπεύθυνος για άτομα με θαλασσαιμία Παγκύπρια 1994-1997: Διορισμός σαν έκτακτος Καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού 1997: Μόνιμος Καρδιολόγος μέχρι σήμερα στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού 2019: Βοηθός Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

Εργάζομαι στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού από το 1994. Παράλληλα με τα καθήκοντά μου έχω αναλάβει ήδη από 20 ετίας τον τομέα της τοποθέτησης βηματοδοτών για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Εκτός από τις επεμβάσεις είμαι υπεύθυνος με τον έλεγχο των συσκευών καθώς και με την παρακολούθηση αυτών των ασθενών, ένα έργο που απαιτεί εξειδικευμένη εργασία παράλληλα με τα υπόλοιπα μου καθήκοντα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν τοποθετηθεί εκατοντάδες συσκευές, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες ενός ατόμου. Από το 2005 οπόταν ξεκίνησαν οι εργασίες του Επεμβατικού Καρδιολογικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού έχω τοποθετήσει αρκετές συσκευές απινίδωσης και καρδιακού συγχρονισμού έργο επίσης δύσκολο, επίπονο και εξειδικευμένο. Το έργο αυτό είναι ευνόητο ότι απαιτεί αφιέρωση χρόνου, πολλή μελέτη και ανάληψη τεράστιας ευθύνης αφού γινόταν παράλληλα με την εκτέλεση και των άλλων καθηκόντων μου σαν καρδιολόγος. Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ζητήσει μετάθεση μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας μακριά από του οικείους μου, αφού διαμένω μόνιμα στη Λευκωσία και δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Σημειώνεται επίσης ότι από το 2013 αναπλήρωνα το Βοηθό Διευθυντή σε περίπτωση απουσίας του και το 2019 προήγχθηκα στη θέση του Βοηθού Διευθυντή