Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Αννέζα Γιάλλουρου

Χειρουργός

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22604058
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Κέντρο Μαστού
Υπεύθυνη Τμήματος

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Χειρουργική μαστού (χειρουργική ογκολογία μαστού | ογκοπλαστική χειρουργική)

Βιογραφικό

Η Αννέζα Γιάλλουρου πήρε το Πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2006 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Β΄Χειρουργική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου το 2014 στην Αθήνα.

Το 2014 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα με Βαθμό Άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τον καρκίνο μαστού και παράγοντες απόπτωσης. Πριν από την τρέχουσα ακαδημαϊκή της θέση ως Λέκτορας Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, εργάστηκε ως Senior Clinical Fellow στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Royal Free (University College London, London, United Kingdom), όπου εξειδικεύθηκε στη χειρουργική ογκολογία του μαστού, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκε σε πρωτοποριακές τεχνικές οι οποίες εφαρμόζονται στον καρκίνο του μαστού, όπως η διεγχειρητική ακτινοθεραπεία μαστού.

Το 2018, κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, της απονεμήθηκε ο τίτλος του Fellow of the European Board of Surgery in Breast (FEBS), ενώ το 2021 απέκτησε την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση BRESO European Breast Surgical Oncology Certification, και ως εκ τούτου είναι πιστοποιημένη χειρουργός μαστού. Εκτός από το κλινικό και ερευνητικό της έργο, τα τελευταία 12 χρόνια έχει συνεχή και ενεργό διδακτική δραστηριότητα σε φοιτητές ιατρικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών, University College London, Πανεπιστήμιο Κύπρου). Το δημοσιευμένο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 40 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, 7 δημοσιεύσεις περιλήψεων σε peer- reviewed διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια ιατρικά συνέδρια.

Στο 2021 της έχει απονεμηθεί η πιστοποίηση BRESO European Breast Surgical Oncology Certification και συκαταλέγεται στους πρώτους χειρουργούς μαστού στην Ευρώπη και είναι η πρώτη στην Κύπρο που φαίνεται επίσημα στη λίστα.
Η διαδικασία της πιστοποίησης είναι πολύ αυστηρή και αφορούν εκπαίδευση του χειρουργού σε συγκεκριμένα εξειδικευμένα κέντρα, συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια μαστού καθώς και προϋποθέτει ερευνητική εμπειρία και άλλα.

 

Για να δείτε την πιστοποίηση πατήστε εδώ

Για να δείτε την επίσημη λίστα γιατρών του BRESO πατήστε εδώ

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

2008-2014: Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Αθήνα, Ελλάδα

2014-2016: Εξειδίκευση στη Χειρουργική μαστού ως Senior Clinical Fellow, Κέντρο Μαστού, Νοσοκομείο Royal Free, Λονδίνο, Αγγλία

2016- σήμερα: Λέκτορας Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου 2017- σήμερα: Χειρουργός μαστού, Κέντρο Μαστού, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας