Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Αβραάμ Ηλία

Παιδίατρος, Παιδονεφρολόγος

Για ραντεβού:

22405101

Γραφείο ιατρού:

22405115 22405364 22405327
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Παιδιατρικό
Διευθυντής Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Παιδονεφρολόγος

Βιογραφικό

Ο Δρ. Αβραάμ Ηλία, σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1985. Απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής το 1990 μετά από τετραετή εκπαίδευση στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992 αναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Παιδονεφρολογία τη διετία 1998-2000, στο Παιδονεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Κυριακού» κατόπιν υποτροφίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σειρά επιστημονικών εργαστηρίων στην Παιδονεφρολογία, σε πολλές χώρες.

Συμμετείχε στην εκπόνηση πλήθους επιστημονικών εργασιών οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού αλλά και ανακοινώσεων σε πολλά επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, παρουσιάζει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο. Δίδαξε για 7 έτη το μάθημα της Παιδιατρικής στη Νοσηλευτική Σχολή Κύπρου. Συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των Ειδικευομένων της Παιδιατρικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας αλλά και των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Κύπρου, Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού. Επιπλέον, κατέχει τον τίτλο του Κλινικού Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Από το 1992, υπηρετεί το πάσχων παιδί σε Δημόσια Νοσηλευτήρια της Κύπρου αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και από το 1996 έως σήμερα στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου κατέχει τη θέση του Διευθυντή. Επιπρόσθετα, το 2000, ίδρυσε και διευθύνει τη μοναδική Παιδονεφρολογική Κλινική στην Κύπρο, όπου αντιμετωπίζονται όλα τα απλά και σύνθετα Παιδονεφρολογικά περιστατικά.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

  • Δεκέμβριος 1992 – Ιανουάριος 1996

Διορισμός στη μόνιμη θέση Ιατρικού Λειτουργού 1ης τάξης, Παιδιατρικής, στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

  • Ιανουάριος 1996 – Σήμερα

Μετάθεση στο Παιδιατρικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας.

  • 15 Ιουλίου 2007 – 01 Μαρτίου 2018

Προαγωγή στη θέση Βοηθού Διευθυντή Παιδιατρικής

  • 01 Μαρτίου 2018 – Σήμερα

Προαγωγή στη θέση Διευθυντή Παιδιατρικής

  • Νοέμβριος 2015 – Σήμερα

Horary Professor της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

  • Οκτώβριος 2019 – Σήμερα

Κλινικός Καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου