Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Κυπρούλα Δημητρίου

Νεφρολόγος, Παθολόγος

Για ραντεβού:

22603757

Γραφείο ιατρού:

22603751
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Νεφρολογικό

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Νεφρολόγος και Παθολόγος

Πολυκυστική Νόσος Νεφρών (ADPKD) τύπου 1 & 2

Βιογραφικό

Η Δρ. Κυπρούλα Δημητρίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Βουλγαρίας του Ανώτερου Ιατρικού Ινστιτούτου Βάρνας, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Απέκτησε τίτλο ειδικότητας στην Παθολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ηρακλείου Κρήτης το 1997. Ακολούθως απέκτησε τίτλο Ειδικότητας στη Νεφρολογία επίσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ηρακλείου Κρήτης το 2003.

Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη διδακτορική της διατριβή ασχολήθηκε με την επιδημιολογία της Αυτοσωματικής Επικρατούσας Πολυκυστικής νόσου των Νεφρών τύπου 1 και τύπου 2 στην Κύπρο, (ADPKD1 & ADPKD2) και κατέγραψε τη νόσο σε 35 Κυπριακές οικογένειες, σε 4 γενεές, με 3ετή υποτροφία του Παγκύπριου Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών, από το 1996-1999.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

  • Νεφρολόγος στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το 2004.
  • Βοηθός Διευθύντρια στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το 2015-2021.
  • Είναι Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Λευκωσίας από τον Αύγουστο 2021.
  • Είναι επίσης μέλος της Νεφρολογικής Εταιρείας Κύπρου, της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της Πανευρωπαϊκής Νεφρολογικής Εταιρείας (ERA-EDTA).
  • Το 2009 παρακολούθησε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών που έγινε στη Λευκωσία με τη μέθοδο «διδασκαλία σε μικρές ομάδες» διάρκειας 22 διδακτικών ωρών με βαθμό άριστα.
  • Το 2010 μετεκπαιδεύτηκε για 7 εβδομάδες με υποτροφία μικρής διάρκειας από το Υπουργείο Υγείας Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, στην Υπερηχοτομογραφία Νεφρικού Μοσχεύματος και Νεφρών και doppler / triplex Νεφρικών Αρτηριών Νεφρικού Μοσχεύματος και Νεφρών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ακτινολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρος. Α. Δρεβελέγκα.