Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Έλενα Σαββίδου

Παιδίατρος, Παιδογαστρεντερολόγος

Για ραντεβού:

22405368/67

Γραφείο ιατρού:

22405368, 22405000
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής
Ιατρός Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Παιδογαστρεντερολόγος

Βιογραφικό

Η Δρ. Έλενα Σαββίδου αποφοίτησε το 2008 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά μετέβη στη Γερμανία όπου ειδικεύθηκε για 5 χρόνια στην Παιδιατρική και Εφηβική Ιατρική στην Παιδιατρική Κλινική του Marienhospital Bottrop και στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Helios Klinikum Wuppertal.

Το 2014 έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παιδιάτρου από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ακολούθως εξειδικεύθηκε για 3 χρόνια στον τομέα της Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Ruhr University Bochum – St. Josefs Hospital και το 2017 απέκτησε τον τίτλο της Εξειδίκευσης στην Παιδογαστρεντερολογία μετά από επιτυχείς εξετάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Westfalen-Lippe. Κατέχει επίσης τίτλο Εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Διατροφή (Pediatric Nutricional Medicine) μετά από ολοκλήρωση του αναγνωρισμένου προγράμματος της Γερμανικής Παιδιατρικής Εταιρείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Westfalen-Lippe.

Τον Ιανουάριο του 2018 επαναπατρίσθηκε και εντάχθηκε στην ομάδα του Παιδιατρικού Κέντρου Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ – King’s College Hospital ως Ιατρικός Λειτουργός Α’. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής της εντάσσεται η αντιμετώπιση όλου του φάσματος των νοσημάτων του Πεπτικού Συστήματος καθώς και η διενέργεια ενδοσκοπήσεων ανώτερου και κατώτερου Πεπτικού Συστήματος, πολυπεκτομών, ενδοσκοπικών τοποθετήσεων γαστροστομίας, επεμβατικών ενδοσκοπήσεων και ασύρματης ενδοσκόπησης με κάψουλα σε παιδιατρικούς ασθενείς. Από το 2019 συνεργάζεται με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας – Ιατρός Νοσηλευτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή και τοπικά επιστημονικά συνέδρια με γραπτές και προφορικές παρουσιάσεις και είναι μέλος σε διεθνείς και τοπικές επιστημονικές Εταιρείες.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

2002 – 2008: Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2009 – 2012: Ειδικότητα Παιδιατρικής, Παιδιατρική Κλινική Marienhospital Bottrop, Γερμανία
2012 – 2014: Ειδικότητα Παιδιατρικής, Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Helios Klinikum Wuppertal
2014 – 2017: Εξειδίκευση στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία και Διατροφή, Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική St. Josefs Hospital – Ruhr University Bochum
2018 – : Παιδογαστρεντερολόγος, Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ – King’s College Hospital, London