Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Φραγκίσκος Φραγκόπουλος

Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Πνευμονολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Πνευμονολόγος | Φυματιολόγος

Βιογραφικό

Ο Δρ Φραγκίσκος Φραγκόπουλος είναι Βοηθός Διευθυντής Πνευμονολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Γεννήθηκε στη Λευκωσία με καταγωγή από τη κατεχόμενη Άσσια, αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Mεταπτυχιακό τίτλο στις Διαταραχές Αναπνοής στον Ύπνο και Τίτλο Ειδικού στον Ύπνο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Έρευνας Ύπνου (ESRS). Είναι διδάκτορας του ΕΚΠΑ.
Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά και στο Πανεπιστημιακό Αττικό Νοσοκομείο Χαιδαρίου και απόκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας. Επαναπατρίστηκε και εργάστηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Γ.Ν.Λ) και εν συνεχεία στη Πνευμονολογική Κλινική στη Λευκωσία όπου πλέον εργάζεται ως Βοηθός Διευθυντής.
Απέκτησε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, τις Διαταραχές Αναπνοής στον Ύπνο και την Επεμβατική Πνευμονολογία, με εκπαίδευση και πιστοποιημένη επάρκεια σε κέντρα του εξωτερικού.
Προσκλήθηκε ως ομιλητής σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, συνέβαλε σε σημαντικό αριθμό διεθνών ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων και τιμήθηκε με βραβείο ερευνητικής εργασίας. Συμμετέχει στην εκπαίδευση ειδικευομένων Ιατρών στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά και φοιτητών ιατρικής. Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κλινικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Επίτιμος Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Θεραπευτικών Εξαιρέσεων της Κυπριακής Επιτροπής Αντιντόπινγκ και είναι μέλος αρκετών Επιστημονικών Εταιρειών (ΚΠΕ, ΕΠΕ, ERS, EABIP, WABIP, ESRS).