Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου

Νευρολόγος

Για ραντεβού:

22603911

Γραφείο ιατρού:

22603911
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Νευρολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Κληρονομικά Νευρολογικά Νοσήματα (Νευρογενετική), Απομυελινωτικά Νοσήματα (π.χ. Πολλαπλή Σκλήρυνση, κλπ), Σπάνια Νοσήματα (Μιτοχονδριακές Εγκεφαλομυοπάθειες, Μεταβολικές μυοπάθειας, κλπ), Νευροεκφυλιστικά Νοαήματα (π.χ. Νόσος Parkinson, Άνοια, κλπ), Μυϊκά Νοσήματα, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Σύνδορμο Ανήσυχων Άκρων (Restless Legs Syndrome).

Βιογραφικό

Καθηγητής Νευρολογίας, Διευθυντής τμήματος Νευρολογίας

Ο κ. Χατζηγεωργίου είναι Καθηγητής Νευρολογίας και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιστημονικός και Κλινικός Υπεύθυνος της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αναγορεύθηκε Διδάκτορας Iατρικής.

Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα.

Μετεκπαιδεύθηκε σε θέματα Νευρογενετικής και μυϊκών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Εκλέχθηκε διαδοχικά σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες και υπηρέτησε σαν Καθηγητής Νευρολογίας, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε Διευθυντής της Μονάδας Νευροεπιστημών και του ερευνητικού και διαγνωστικού Εργαστηρίου Νευρογενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και της Ομάδας μελέτης του ρόλου της μεσογειακής διατροφής στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα (The Hellenic Longitudinal Investigation of Aging and Diet-HELIAD). Συμμετέχει σαν κύριος ερευνητής σε διεθνείς ομάδες μελέτης νευρολογικών νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων του Genetic Epidemiology of Parkinson’s Disease consortium (GEO-PD), του International Stroke Thrombolysis Register (SITS-ISTR) και του International Multiple Sclerosis Genetic Consortium (IMSGC).

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του European Restless Legs Syndrome Study Group (EURLSSG).Η αυτόνομη ερευνητική δραστηριότητα αλλά και οι διεθνείς συνεργασίες του κ. Χατζηγεωργίου απέδωσαν πέραν των 300 PubMed δημοσιεύσεων με citations > 13000 και h-index >58. Συμμετείχε σε δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των Science, Cell, Nature Commun, Nature Genetics, JAMA, Lancet, Annals of Neurology και Neurology.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

Μεταδιδακτορικό ερευνητής στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου του Μιλάνου, Ιταλία και του Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ελλάδα