Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης

Ογκολόγος, Παθολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Ογκολογικό
Β. Διευθυντής Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Καρκίνοι του γαστρεντερικού σωλήνα, ήπατος-χοληφόρων και θώρακα

Βιογραφικό

Ο Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης είναι Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος και Βοηθός Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (ΓΝΛ). Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελλάδα). Ολοκλήρωσε την άσκηση ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” στην Αθήνα το 2006. Από το 2006 έως το 2007 εργάστηκε ως Κλινικός Ερευνητής Παθολογικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton NHS Foundation Trust και στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Cancer Research UK (CRUK) στο Σαουθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2007, διορίστηκε ως Ιατρικός Λειτουργός Α’ στο ΓΝΛ.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, του έχουν απονεμηθεί υποτροφίες για κλινική εκπαίδευση και έρευνα στο εξωτερικό από την Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας (European School of Oncology) (2006) και την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (2009 και 2010). Η έρευνά του διεξήχθη στο Εργαστήριο Μεταφραστικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ελλάδα) με αντικείμενο την ανίχνευση μοριακών βιοδεικτών που να προβλέπουν την ευαισθησία στη χημειοθεραπεία με βάση τη γεμσιταβίνη σε ασθενείς με μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα προχωρημένου σταδίου.

Ο Δρ. Ιωαννίδης έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι ενεργό μέλος της Ομάδας για την Ποιότητα Ζωής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας & Θεραπείας του Καρκίνου (EORTC Quality of Life Group), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας (ESMO), της Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας και της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες Επιστημονικές Επιτροπές του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και είναι σήμερα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Φαρμάκων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή συνερευνητής στην συγγραφή πέραν των 55 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά (με κριτές αξιολόγησης) ή/και περιλήψεων παρουσιάσεων σε διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

1998 – 2000: Βοηθός Ιατρός στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου (Κύπρος)

2000 – 2001: Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (Κύπρος)

2001 – 2002: Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογίας στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική- Π.Γ.Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» (Αθήνα, Ελλάδα)

2002 – 2003: Ειδικευόμενος Ιατρός Αιματολογίας στην Κλινική Μονάδα Αιματολογικών Νόσων- Π.Γ.Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο» (Αθήνα, Ελλάδα)

2003 – 2006: Ειδικευόμενος Ιατρός Παθολογικής Ογκολογίας στην Α’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική- Aντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αττικής «Άγιος Σάββας» (Αθήνα, Ελλάδα).

2006 – 2007: Κλινικός Ερευνητής Παθολογικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton University Hospitals NHS Trust και στο Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο Cancer Research UK Centre (Σάουθαμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο).

2007 – Σήμερα: Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας