Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου

Λοιμωξιολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22603454, 22604292
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Παθολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Ο Δρ. Κώστας Α. Κωνσταντίνου είναι Ειδικός Παθολόγος και Λοιμωξιολόγος στη Μονάδα Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μέλος της Μονάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΙΥ&ΥΔΥ στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, αρμόδιος για σχέδια ετοιμότητας και αντίδρασης, το εθνικό πρόγραμμα φυματίωσης και εκπροσωπεί το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου σε Ευρωπαϊκά Επιστημονικά Φόρουμ (ECDC, HERA).

Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ και στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας και την Εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» (Διευθυντές: Καθηγητές Χ.Μ. Μουτσόπουλος και Α. Γ. Τζιούφας, Επιβλέπων: Καθηγητής Ν. Β. Σύψας).

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θεματολογία τις λοιμώξεις σε ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα καθώς και Ειδικός Επιστήμονας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά, καθώς και ως συν-ερευνητής σε διεθνείς πολυκεντρικές κλινικές δοκιμές που περιλαμβάνουν τη χρήση νέων αντιμικροβιακών σκευασμάτων στη θεραπεία βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων.

Συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια ως σύνεδρος ή προσκεκλημένος ομιλητής σε θεματολογία που άπτεται γενικότερα τις λοιμώξεις και τη δημόσια υγεία.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης της πανδημίας Covid-19 που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου καθώς και στις εθνικές επιτροπές Φυματίωσης, Εμβολιασμών και Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

 • 4/2020 – σήμερα: Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης στην Εσωτερική Παθολογία και Λοιμωξιολογία, Παθολογική Κλινική και Μονάδα Λοιμώξεων, Εξωτερικό Ιατρείο Λοιμώξεων, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
 • 2/2018 – σήμερα: Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης στην Εσωτερική Παθολογία και Λοιμωξιολογία, Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας, Κύπρος.
 • 2/2018 – 4/2020: Ιατρικός Λειτουργός 1ης τάξης στην Εσωτερική Παθολογία και Λοιμωξιολογία, Παθολογική Κλινική και Μονάδα Φυματίωσης Πνευμονολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Τροόδους, Κυπερούντα
 • 1/2015 – 2/2018: Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήμα Λοιμώξεων,  ΓΝΑ «Λαϊκό», Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, ΕΚΠΑ
 • 9/2015-2/2018: Συνεργαζόμενος Ιατρός -Ειδικός Παθολόγος, Ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ευρωκλινική Αθηνών»
 • 7/2015 – 7/2017: Εξειδικευόμενος Ιατρός στην Λοιμωξιολογία, ΓΝΑ «Λαϊκό», Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, ΕΚΠΑ
 • 1/2015 – 7/2015: Παρατασιακός Ειδικευόμενος Παθολογίας, ΓΝΑ «Λαϊκό», Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, ΕΚΠΑ
 • 1/2010 – 1/2015: Ειδικευόμενος Παθολογίας, ΓΝΑ «Λαϊκό», Κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας, ΕΚΠΑ
 • 6/2008 – 11/2009: Ιατρικός Λειτουργός 2ης τάξης, Ιατρός Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, Γενικό νοσοκομείο Πάφου
 • 1/2008 – 6/2008: Ιατρικός Λειτουργός 2ης τάξης, Ιατρός Επειγόντων Περιστατικών και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Περιφερικό Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχού
 • 1/2007 – 9/2007: Ιατρικός Λειτουργός 2ης τάξης, Ιατρός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και Κέντρο Υγείας Σαλαμιούς.
 • 9/2005 – 3/2006: Ιατρός Επί Εξάσκηση, Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
 • 3/2005 – 9/2006: Ιατρός Επί Εξάσκηση, Χειρουργική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.