Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Μαρκέλλα Μάρκου

Μικροβιολόγος

Για ραντεβού:

Γραφείο ιατρού:

Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Μικροβιολογικό

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Η Δρ. Μαρκέλλα Μάρκου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του University of Bristol με άριστα το 2001. Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Παιδιατρική, Παιδιατρική Ηπατολογία, Νεογνολογία και Εντατική Παίδων σε επίπεδο Senior House Officer (King’ s College Hospital/ Guy’s and St Thomas’ Hospital rotation). Έγινε μέλος του Royal College of Paediatrics and Child Health το 2005. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Μικροβιολογία , Κλινική Ιολογία και Κλινική Παρασιτολογία σε επίπεδο Specialist Registrar (University College London Hospital rotation). Απέκτησε MSc  στην Κλινική Μικροβιολογία με διάκριση από το Queen Mary University of London το 2007.  Έγινε μέλος του Royal College of Pathologists το 2010. To 2011 απέκτησε Certificate of Completion of Training στην Κλινική Μικροβιολογία και Ιολογία από το General Medical Council. Είναι αναγνωρισμένη από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου  στην Ειδικότητα της Μικροβιολογίας και στην Εξειδίκευση των Λοιμωδών Νοσημάτων.

Από το 2012 εργάζεται ως Ιατρός Μικροβιολόγος στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ και είναι Υπεύθυνη του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσηλευτηρίου. Επιπλέον κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου της Τοπικής Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων του Νοσηλευτηρίου. Είναι Ειδική Επιστήμονας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου από το τo 2017 και διδάσκει το μάθημα των Παιδιατρικών Λοιμώξεων. Είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Αναπνευστικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα τη μοριακή επιδημιολογία του βακτηρίου Pseudomonas aeruginosa σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση και Πρωτοπαθή Δυσκινησία των Κροσσών.   Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.   Είναι το σημείο επαφής στην Κύπρο για τη Μικροβιακή Αντοχή και το εναλλακτικό σημείο επαφής για τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.