Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Μιχαήλ Μυριανθεύς

Καρδιολόγος

Για ραντεβού:

22603490

Γραφείο ιατρού:

22603441
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Καρδιολογική
Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Κλινική και Εσωτερική Καρδιολογία, Υπερηχοκαρδιολογία,  Health Care Management

Βιογραφικό

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος τίτλου ειδικότητας καρδιολογίας Αθηνών, Διδακτορικού τίτλου Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Visiting Professor, Memorial Heart Institute, California, USA, κάτοχος τίτλων Masters στη Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΜΙΜ και τίτλου Masters στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Πανεπιστήμιο Frederick. Έχει δημοσιεύσει δεκατέσσερις πλήρεις εργασίες (full papers) σε αμερικανικά και ελληνικά καρδιολογικά περιοδικά και έχει μετεκπαιδευτεί στη σύγχρονη υπερηχοκαρδιολογία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών, στο Ιπποκράτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών, στο New England Medical Center, Boston Massachusetts, USA, στο Cleveland Clinic, Ohio, USA και στο Mayo Clinic, Scottsdale, Arizona, USA.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η βελτιστοποίηση της διαγνωστικής ισχύος των δοκιμασιών πρόκλησης ισχαιμίας του μυοκαρδίου, η βελτιστοποίηση της τεχνικής Doppler στη διερεύνηση της διατατικής μυοκαρδιοπάθειας, τα σπάνια αρρυθμιολογικά καρδιολογικά σύνδρομα, η διερεύνηση των ψευδώς θετικών δοκιμασιών ανάδειξης ισχαιμίας του μυοκαρδίου, η ανοσολογική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στον καρδιακό καθετηριασμό, η βελτιστοποίηση της εφαρμογής των αναίμακτων δοκιμασιών (tests) με βάση ιατρικές και διοικητικές κατευθύνσεις, η ανάδειξη της σημασίας της πολύ πρωινής προπαρασκευαστικής επίσκεψης στους θαλάμους των ασθενών, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των ασθενών και τα κεφάλαια Medical Law and Ethics.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

  • 1992 και 2003: Καρδιολόγος και Β. Διευθυντής Καρδιολογίας στη Δημόσια Yπηρεσία
  • 2007-2015: Διευθύνων των Eργαστηρίων Yπερηχοκαρδιολογίας Καρδιολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
  • 2015-2020: Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
  • 2021- μέχρι σήμερα: Διευθυντής Καρδιολογίας, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας