Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Μιχάλης Μιχαήλ

Αιματολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22603460
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Αιματολογική
Ιατρός Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Αιματολόγος

Βιογραφικό

Ο Δρ Μιχάλης Μιχαήλ αποφοίτησε από το Λύκειο Αρχ. Μακαρείου III Δασούπολης με βαθμό Άριστα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα, όπου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού εξασφάλισε θέση μέσω των Παγκύπριων εξετάσεων, όπου έλαβε υποτροφία για όλα τα έτη σπουδών. Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παθολογίας στο Β΄ Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ‘Ο Αγιος Γεώργιος’ στα Χανιά και ειδικεύτηκε στην Αιματολογία στην Αιματολογική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο νοσοκομείο Ό Ευαγγελισμός΄στην Αθήνα και στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μ.Α Δημόπουλου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο αντικείμενο της Αμυλοείδωσης ελαφρών αλύσεων (AL) με βαθμό Άριστα.

Έχει πέραν των 16 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με συντελεστή απήχησης (peer reviewed journals, H-Index=12) και πέραν των 50 προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Υπήρξε ομιλητής σε τοπικά και διεθνή συνέδρια μεταξύ των οποίων στο 10ο συνέδριο της Ομάδας λεμφωμάτων της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μεταμοσχεύσεων (ΕΒΜΤ) και στο 3ο Ελληνοϊσρηλινό Συνέδριο. Είναι ειδικός Επιστήμονας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού (ΕΒΜΤ), της Ομάδας Λεμφοϋπερπλαστικών νοσημάτων της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρείας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεταμοσχεύσεις μυελού, στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες και στις οξείες λευχαιμίες.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

• 1/11/2000-30/4/2001: Ασκούμενος (pre-registration) στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
• 7/5/2001-7/5/2003: Ειδικευόμενος στο Β΄ Παθολογικό Τμήμα του Π.Γ.Ν. Χανίων ΄Ο Άγιος Γεώργιος΄
• 8/8/2003 έως 7/8/2007: Ειδικευόμενος στην Αιματολογική Κλινική και Λεμφωμάτων-ΜΜΜΟ (Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών), Π.Γ.Ν.Α ΄Ο Ευαγγελισμός΄, Αθήνα
• 5/2/2007-4/5/2007: Εκπαιδευτική άδεια και άσκηση στην Αιματολογική Κλινική & Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού στο Royal Free Hospital, London, UK
• 26/11/2007-14/12/2007 Locum Consultant Haematologist στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
• 26/5/2008 μέχρι σήμερα Έκτακτος Ιατρικός λειτουργός 1ης τάξης στην ειδικότητα της Αιματολογίας στο Γ.Ν Λευκωσίας