Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Κλινικός Ψυχολόγος

Βιογραφικό

Η Δρ. Πατρίσια Νικολάου είναι αδειούχος Κλινικός Ψυχολόγος στην Κύπρο και αυτήν την περίοδο εργάζεται ως Κλινικός Ψυχολόγος στο «Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών» των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγειάς. Εργάζεται με εφήβους και τις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν κάποια Διατροφική Διαταραχή. Στο παρελθόν εργάστηκε ως Κλινικός Ψυχολόγος στο «Κέντρο πρόληψης και Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας – Προμηθέας» των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Εργάστηκε με εφήβους και νεαρούς ενήλικες που κάνουν συστηματική και περιστασιακή χρήση παράνομων και νόμιμων ουσιών. Εργάστηκε επίσης στην κλειστή θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης ανθρώπων εθισμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες «Αγία Σκέπη».

Έχει λάβει πτυχίο (B.Sc) στην ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Middlesex University του Λονδίνου, τριετές μεταπτυχιακό (ΜSc) στην Κλινική Ψυχολογία από το Barry University του Μαϊάμι, Φλώριδα των Η.Π.Α. και έχει λάβει Διδακτωρικό στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής με την Δρ. Καρεκλά, ανέπτυξαν και αξιολόγησαν ένα διαδραστικό διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης ανάπτυξης Διατροφικών Διαταραχών.

Το πρόγραμμα πρόληψης βασίστηκε στη θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και στόχευε συγκεκριμένα την ανάγκη ελέγχου και της ψυχολογικής ακαμψίας που φαίνονται να αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διατροφικές Διαταραχές. Έλαβε επιπλέον εκπαίδευση στον τομέα των Διατροφικών Διαταραχών μέσω της Διεθνούς Ένωσης του Ιδρύματος Επαγγελματιών Διατροφικών Διαταραχών καθώς και μέσα από διετή εκπαίδευση από την εξειδικευμένη ομάδα του Kings Hospital Maudsley Eating Disorder Team, UK.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

  • Νοέμβριος 2012-Παρουσα: Κλινικός Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών Παιδιών και Εφήβων, στο Μακάριο Νοσοκομείο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας
  • Ιούνιος 2011- Νοέμβριος 2012: Κλινικός Ψυχολόγος στο «Κέντρο πρόληψης και Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας Προμηθέας» των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
  • Σεπτέμβριος 2008-Ιουνιος 2011: Κλινικός Ψυχολόγος στη κλειστή θεραπευτική κοινότητα «Αγία Σκέπη» απεξάρτησης ανθρώπων εθισμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες.
  • Αύγουστος 2007-Ιουνιος 2008: Ειδικευόμενος Κλινικός Ψυχολόγος στο Milestones in Recovery Eating Disorder Treatment Centre, Μαϊάμι, Αμερική. Ιανουάριος
  • 2007-Μάιος 2007: Ειδικευόμενος Κλινικός Ψυχολόγος στο Family and Counselling Services Greater Miami-Phillis Miller Elementary School, North Miami.