Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Παναγιώτα Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά

Παιδίατρος, Παιδοηπατολόγος

Για ραντεβού:

22405368/67

Γραφείο ιατρού:

22405368, 22405000
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Παιδοηπατολογικό – Παιδογαστρ/λογικό Παιδοηπατολογικό

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Λοιμωξιολογία, Παιδοηπατολογία με ειδικό ενδιαφέρον στη Παιδογαστρεντερολογία.

Βιογραφικό

Παιδίατρος, Λοιμωξιολόγος ΗΠΑ και Παιδοηπατολόγος  με ειδικό ενδιαφέρον στην Παιδογαστρεντερολογία.

H Δρ Παναγιώτα Πρωτοπαπά αποφοίτησε με άριστα την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Εκπαιδεύθηκε ως Ειδικός Παιδίατρος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία State University of New York at StonyBrook, Nassau County Medical Center και Case Western Reverse University, MetroHealth Medical Center, Cleveland, Ohio. Εξειδικεύθηκε επίσης στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία στο Children’s Hospital Medical Center, University of Cincinnati, Cincinnati, Ohio. Είναι διπλωματούχος του American Board of Paediatrics από το 1993. Yπηρέτησε ως Fellow-Paediatric in Infectious Diseases στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Cincinnati Ohio το 1994.

Εργάζεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος III στη Λευκωσία από το 1994 και ξεκίνησε να συνεργάζεται από το 2000 με το King’s College Hospital για την περίθαλψη παιδιών με σπάνιες χρόνιες παθήσεις ήπατος και γαστρεντερολογίας, όπου και εκπαιδεύθηκε στην Παιδοηπατολογία και Παιδογαστρεντερολογία. Αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας ήταν να ιδρύσει, με δική της πρωτοβουλία και ενέργειες, το Εθνικό Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διαστροφής, στα πλαίσια της Τεχνικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του King’s College Hospital, το οποίο διευθύνει από το Μάρτιο του 2014. Είναι η εθνική αντιπρόσωπος στο ESPGHAN (European Society of Paediatric, Gastroenterology and Nutrition) και συμμετέχει επίσης ως εξωτερικός ιατρικός σύμβουλος στο European Reference Network RARE LIVER.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

Emergency Department of Children’s Hospital in Cincinnati, Ohio, USA, Consultant Paediatrician, University of Cincinnati, Ohio, USA (1994)

Medical Centre of Tuberculosis Control, Consultant Paediatrician in Infectious Diseases, Hamilton County, Cincinnati, USA (1994)