Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Παναγιώτης Γιάλλουρος

Παιδίατρος, Παιδοπνευμονολόγος

Για ραντεβού:

22405116

Γραφείο ιατρού:

22405000
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Παιδοπνευμονολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Παιδοπνευμονολογία

Βιογραφικό

Ο Δρ. Γιάλλουρος είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2016 και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπνευστικής Φυσιολογίας της Σχολής (https://res-lab-pcd-service.eu/el/home-gr/).

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφίες του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και του Ιδρύματος ‘‘Anastasios G. Leventis’’ και εκπαιδεύτηκε στη γενική παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων ‘‘Π & Α Κυριακού’’ στην Αθήνα και στην παιδιατρική πνευμονολογία στο Νοσοκομείο St Thomas’ και στο Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street στο Λονδίνο.

Το 1997 εντάχθηκε στην Παιδιατρική Κλινική στο τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για τη Μητέρα και το Παιδί “Αρχ Μακάριος ΙΙΙ” στη Λευκωσία και ίδρυσε την Παιδοπνευμονολογική Μονάδα την οποία διεύθυνε για 18 χρόνια έως το 2015. Από το 2005 έως το 2015 υπηρέτησε ως Adjunct Faculty και Επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος “Respiratory Diseases & The Environment” στο Cyprus International Institute for Environmental and Public Health, το οποίο δημιουργήθηκε με συμφωνία της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου Harvard.

Στα τελευταία 12 χρόνια, ο Καθηγητής Γιάλλουρος έχει κερδίσει δέκα ανταγωνιστικές ερευνητικές χρηματοδοτήσεις (European Union FP7, LIFE+, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου X 2, Διεθνή και άλλα Τοπικά grants) φέρνοντας εξωτερική χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Σε οκτώ από αυτές τις χρηματοδοτήσεις ήταν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος ή Επικεφαλής Δέσμης Εργασίας.

Το ερευνητικό έργο του Καθηγητή Γιάλλουρου έχει αποδώσει έως σήμερα >100 δημοσιεύσεις στο PubMed, και αξιώθηκε διεθνούς αναγνώρισης. Με πάνω από 13.000 αναφορές στη βιβλιογραφία (h-index: 38), το έργο του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με συνολικό συντελεστή απήχησης (IF): >600, ενώ είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του BMC Pulmonary Medicine.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

1986 – 1988: Ειδικευόμενος Παιδιατρικής, Γενικό Νοσοκομείο, Λάρισα, (24 μήνες), Ελλάδα.

1988 – 1990: Ειδικευόμενος Παιδιατρικής, Νοσοκομείο Παίδων ‘‘Π. & A. Κυριακού’’, Αθήνα, Ελλάδα. (24 μήνες)

1991 – 1993: Research Fellow, Paediatric Respiratory Unit, St. Thomas’ & Guy’s Hospitals, Λονδίνο, Η.Β. (28 μήνες)

1993 – 1994: Clinical Fellow, Paediatric Respiratory Unit, Hospitals for Sick Children, Great Ormond Street, (8 μήνες) Λονδίνο, Η.Β.

10/1994 – 11/1997: Ειδικός Παιδίατρος/Παιδοπνευμονολόγος, Παιδιατρική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο, Λεμεσός Κύπρος.

12/1997 – 8/2015: Ειδικός Παιδοπνευμονολόγος, Υπεύθυνος Παιδο-πνευμονολογικής Μονάδας, Νοσοκομείο ‘‘Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ’’, Λευκωσία, Κύπρος.

1/2010 – 8/2015: Βοηθός Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείο ‘‘Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ’’, Λευκωσία, Κύπρος.

9/2015 – 3/2016: Ειδικός Παιδοπνευμονολόγος, American Medical Center, Λευκωσία, Κύπρος.

9/2017 – Σήμερα: Ειδικός Παιδίατρος-Παιδοπνευμονολόγος, Παιδιατρική Κλινική, Νοσοκομείο ‘‘Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ’’, Λευκωσία, Κύπρος.