Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Τώνια Α. Αδαμίδη ΜD, MSc, PhD

Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22603639 22603582
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Πνευμονολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Καρδιοαναπνευστική Δοκιμασία Κοπώσεως/Πνευμονική Αποκατάσταση

Βιογραφικό

Η Δρ.Τώνια Αδαμίδη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έλαβε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών Σωτηρία.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών επιπέδου μάστερ στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Διδακτορικής Διατριβής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο “Η έκφραση των πρωτεινών YKL40 και MIP1a στις υπεζωκοτικές συλλογές” .

Έχει εξιδείκευση στην Καρδιοαναπνευστική Δοκιμασία κοπώσεως και την Πνευμονική Αποκατάσταση και είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λειτουργικού Ελέγχου του Αναπνευστικού Συστήματος και του Κέντρου Αποκατάστασης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Λσίας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Είναι επίσης υπεύθυνη του Ιατρείου Διάχυτων Διάμεσων Πνευμονοπαθειών από το 2007 με μεγάλη εμπειρία σε ασθενείς με πνευμονική ίνωση καθώς και του ιατρείου βιολογικών θεραπειών για σοβαρό άσθμα και του Ιατρείου Κυστικής Ίνωσης για ενήλικες ασθενείς. Παρακολουθεί και διαχειρίζεται όλους τους ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση πνευμόνων. Είναι επίσης υπεύθυνη του Ιατρείου Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης και συντονίζει τη διενέργεια Δεξιού Καρδιακού Καθετηριασμόυ στους ασθενείς αυτούς για τη ρύθμιση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

Εργάζεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Γ.Ν.Λσίας από το 2000 σαν ιατρικός λειτουργός 1ης τάξης, από το 2010 σαν Βοηθός Διευθύντρια και από την 1η Οκτωβρίου 2020 σαν Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά ενώ είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Η ιστορία της Πνευμονολογίας στην Κύπρο” που εκτυπώθηκε από το Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2011.

Συμμετέχει με διαλέξεις της σε πολλά τοπικά και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι κλινική εκπαιδεύτρια των φοιτητών ιατρικής στην Πνευμονολογική Κλινική.
Από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου για πέντε συνεχείς θητείες και από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν Πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου.