Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Γεωργία Τσιάππα

Διαιτολόγος

Για ραντεβού:

22405104

Γραφείο ιατρού:

22405104
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Διαιτολογίας και Διατροφής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Κλινική και Παιδιατρική Διαιτολόγος

Βιογραφικό

Η Γεωργία Τσιάππα είναι Κλινική και Παιδιατρική Διαιτολόγος στο ΝΑΜΙΙΙ από το 2002. Φοίτησε στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου απ’ όπου απέκτησε πτυχίο στην Διατροφή, BSc (Hons) Nutrition και μεταπτυχιακό στην Κλινική Διαιτολογία, Postgraduate Diploma in Dietetics with State Registration (RD).

Έχει συμπληρώσει αριθμό εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων στο θέμα των αντλιών ινσουλίνης (εκπαίδευση και τοποθέτηση), τόσο στο εξωτερικό (Warwick University), όσο και στην Κύπρο σε συστηματική βάση και είναι μέλος της ομάδας που παρακολουθεί τα παιδιά με διαβήτη και αντλία ινσουλίνης.

Έχει επίσης συμπληρώσει διετές εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών σε Παιδιά και Εφήβους (μέθοδος Maudsley – οικογενειακή θεραπεία) στο King’s College London (Institute of Psychiatry at the Maudsley) και είναι βασικό στέλεχος των ομάδων του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και του Τμήματος Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων στο ΝΑΜΙΙΙ που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Είναι ενεργό μέλος του Παιδιατρικού Κέντρου Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής ΝΑΜΙΙΙ Λευκωσίας και King’s College Hospital London και παρακολουθεί παιδιά με γαστρεντερολογικές και ηπατολογικές παθήσεις.

Από το 1995 είναι η Σύμβουλος Παιδιατρική Διαιτολόγος και Συνεργάτης του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής (πρώην Κέντρο Πρόληψης Πνευματικής Καθυστέρησης) που είναι το κέντρο που αναλαμβάνει τον εθνικό νεογνικό έλεγχο για φαινυλκετονουρία. Εκτός από τα παιδιά με φαινυλκετονουρία, παρακολουθεί παιδιά με κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα σε συνεργασία με την Κλινική Γενετικής στο ΝΑΜΙΙΙ.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και διετέλεσε Αντιπρόεδρος την περίοδο 1999-2006.

Στο ενεργητικό της έχει δημοσιεύσεις στα θέματα της επιδημιολογίας της παχυσαρκίας στην Κύπρο, βαριατρικής, ογκολογίας, φαινυλκετονουρίας και γλουταρικής οξυουρίας τύπου 1 και έχει παρουσιάσει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια διάφορα θέματα συναφή με τις εξειδικεύσεις της.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

  • 2002 – σήμερα Κλινική και Παιδιατρική Διαιτολόγος Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
  • 2002–2011 Κλινική Διαιτολόγος, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Κλινική Νοσογόνου Παχυσαρκίας (Βαριατρικής) Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού
  • 1995 – σήμερα Σύμβουλος Παιδιατρική Διαιτολόγος και Συνεργάτης του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής (πρώην Κέντρο Πρόληψης Πνευματικής Καθυστέρησης)
  • 1995–2002 Κλινική Διαιτολόγος, Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου
  • 1993–1994 Senior Dietitian, Whittington Hospital, London, UK – εξειδικευμένη εργασία στην διατροφική στήριξη και την γαστρεντερολογία
  • 1993 Basic Grade Dietitian, Guy’s Hospital, London, UK
  • 1993 Catering Dietitian, Sodexho Services Ltd., St Mary’s Hospital, London, UK