Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
16 Απριλίου, 2020

Δωρεά ύψους €1εκατ από τον Ρώσο επιχειρηματία κ. Ρόμαν Σεμιόκιν για την αντιμετώπιση του Covid-19

Δελτίο Τύπου

 

Μεγάλη δωρεά ύψους €1εκατ, για την αγορά οθονών παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ασθενών (μόνιτορ), έλαβε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Η δωρεά προέρχεται από τον κ. Ρόμαν Σεμιόκιν, Ρώσο επιχειρηματία που απέκτησε τη Κυπριακή υπηκοότητα μέσο του προγράμματος πολιτογράφησης και οποίος διαμένει μόνιμα στη Κύπρο εδώ και μερικά χρόνια με την οικογένεια του. Ο κύριος Σεμιόκιν μέσα από αυτή τη γενναιόδωρη πράξη επιθυμεί να συμβάλει στις προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού COVID-19 στη χώρα μας.

 

Οι οθόνες παρακολούθησης ασθενών (μόνιτορ) θα τοποθετηθούν στη νέα πτέρυγα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που κατασκευάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα πρώτα μόνιτορ, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Σεμιόκιν. Πρόκειται για μία συγκινητική και αλτρουιστική κίνηση, η οποία ενισχύει σημαντικά τη προσπάθεια του ΟΚΥπΥ αλλά και την συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID – 19.

 

Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume

 

ΟΚΥπΥ 16 Απριλίου 2020

 

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο