Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
31 Ιανουαρίου, 2023

Εγκαινιάστηκε το καινούργιο κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας του ΟΚΥπΥ

Το νέο κτήριο διασφαλίζει τη μέγιστη λειτουργικότητα, την εύκολη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς, αίσθηση άνεσης και φιλική χρήση από το προσωπικό και το κοινό.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας του ΟΚΥπΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας), πραγματοποίησε ο Οργανισμός την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Υγείας και διάφορων επισήμων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

Το νέο κτήριο στεγάζει τα Εξωτερικά Ιατρεία, για τις ειδικότητες τις Παθολογίας, Καρδιολογίας, Χειρουργικής, Ορθοπεδικής, Γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Οφθαλμολογίας, Ωτορινολαρυγγολογίας, Γναθοχειρουργικής, Ρευματολογίας, Ουρολογίας, Νεφρολογίας, Ογκολογίας, Πνευμονολογίας και Δερματολογίας. Διαθέτει επίσης 33 εξεταστήρια, Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασθενών, Φυσιοθεραπευτήριο για ενήλικες και παιδιά, Νεφρολογική Κλινική, Τμήμα Αιμοκάθαρσης με 21 σταθμούς αιμοκάθαρσης, Τμήμα Θαλασσαιμίας, Κέντρο Αιμοληψίας εξωτερικών ασθενών, Τράπεζα Αίματος και άλλους υποστηρικτικούς χώρους.


Με συνολικό εμβαδόν 23.200 m² και συνολικό κόστος ανέγερσης πέραν των 24 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κτήριο αποτελεί πρότυπο λειτουργικότητας και κομψοτέχνημα σχεδιασμού. Σε όλους τους χώρους έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον καλό φωτισμό και εξαερισμό και στην προσβασιμότητα από άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), διαθέτοντας παντού κατάλληλες υποδομές που θα διευκολύνουν τη διακίνηση τους. Ο εσωτερικός σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η δομή, η διάρθρωση, η σύνδεση και η κατανομή των χώρων ανά επίπεδο και των επιπέδων μεταξύ τους, διασφαλίζουν τη μέγιστη λειτουργικότητα, την εύκολη πρόσβαση ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, την αίσθηση άνεσης και τη φιλική χρήση τους από το προσωπικό και το κοινό.

Τελώντας τα εγκαίνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε: «Πάγια πολιτική της Κυβέρνησης ήταν να δοθεί έμφαση τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνική πολιτική», εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για τις σημαντικές Υπηρεσίες που προσφέρει το δημόσιο νοσηλευτήριο. Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης ικανοποίηση «διότι άλλο ένα έργο που αφορά ζωτικής σημασίας Υπηρεσίες για τους πολίτες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, όπως μετατρέπεται και μετετράπη η Λάρνακα, έχει παραδοθεί στην υπηρεσία της πόλης. Χαίρομαι πραγματικά για τις σημαντικές Υπηρεσίες που προσφέρει». Ο Πρόεδρος, απηύθυνε ευχαριστίες και συγχαρητήρια «στους Υπουργούς Μεταφορών και Υγείας, τον ΟΚΥπΥ και όσους συνέβαλαν και γενικότερα συνέργησαν ώστε και ο εργολάβος να μπει σε μια τροχιά ευταξίας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Κύπρος Σταυρίδης Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ χαρακτήρισε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας «καίριας σημασίας» για την πόλη και επαρχία και πρόσθεσε πως «η μέχρι σήμερα λειτουργία της έχει ήδη αποδείξει ότι βοήθησε τα μέγιστα το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό να εργαστεί στις συνθήκες που απαιτούνταν για την παροχή αναβαθμισμένων Υπηρεσιών προς όφελος των ασθενών μας». Σήμερα συνέχισε «εγκαινιάζουμε ένα πραγματικό στολίδι το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και προόδου για τις προσφερόμενες Υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στον τόπο μας και στην αποστολή μας για τις όσο το δυνατό υψηλότερες ποιοτικά ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες». Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες στην κυβέρνηση «για την αρωγή που πρόσφερε και προσφέρει και που για ακόμα μια φορά, συνέβαλε στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για τον Οργανισμό».

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο