Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn
February 18, 2021

Ειδικός Αλλεργιολόγος, δρ. Κωνσταντίνος Πίτσιος στο Γενικό Νοσοκομέιο Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καλωσορίζει τον ειδικό Αλλεργιολόγο, δρ. Κωνσταντίνο Πίτσιο στο δυναμικό του Οργανισμού.

Ο δρ. Κωνσταντίνος Πίτσιος, MD PhD, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρώμης ‘La Sapienza’. Μετά το προαπαιτούμενο μέρος της ειδικότητας στην Παιδιατρική, έκανε την ειδικότητα του στο Αλλεργιολογικό τμήμα του Γ.Ν. Αθηνών «Λαϊκό» και μέρος αυτής στο Mount Sinai, Νέας Υόρκης. Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή σχετική με την ανοσολογία.

Μεγάλο μέρος της κλινικής ερευνητικής του δραστηριότητας και των επιστημονικών του δημοσιεύσεων αφορά στην ανοσοθεραπεία των αλλεργικών παθήσεων και την τροφική αλλεργία. Χαίρει διεθνούς αναγνώρισης, ειδικά για τη συμμετοχή του στη συγγραφή κατευθυντηρίων οδηγιών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας.

Παράλληλα με την άσκηση της Αλλεργιολογίας, από το 2009 έως το 2016 δίδαξε Παθοφυσιολογία, ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2016 διδάσκει Φυσιολογία, Παθοφυσιολογία, Πρώτες βοήθειες και Ανοσολογία, ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από τον Ιανουάριο 2021, δρ. Κωνσταντίνος Πίτσιος εξετάζει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, στο εξωτερικό αλλεργιολογικό ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (τηλέφωνο για διευθέτηση ραντεβού – 22603550).

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο