Ambulances/ Emergency Ambulances/ Emergency A&E menu-btn
May 31, 2022

1431 για το Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος

Τα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας έχουν ως στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος στην Κύπρο. Στο παρόν στάδιο απευθύνονται σε νεαρούς ενήλικες και ενήλικες, από 17 ετών και άνω, με στόχο τη διεύρυνση της  λειτουργίας τους και σε μικρότερες ηλικίες.

Το πρώτο βήμα επαφής με τα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος είναι μέσω της  δωρεάν Παγκύπριας τηλεφωνικής γραμμής 1431 η οποία λειτουργεί καθημερινά και απαντάται από εκπαιδευμένα άτομα στις διαδικασίες διακοπής καπνίσματος. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1431 μπορούν να επικοινωνήσουν άτομα που ενδιαφέρονται είτε να ενημερωθούν αναφορικά με τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία είτε να διακόψουν το κάπνισμα.  Οι λειτουργοί των προγραμμάτων διακοπής του καπνίσματος παίρνουν το αίτημα του καλούντα και ακολούθως συνδέουν τον καλούντα με την επαρχία από την οποία καλεί ώστε να διευθετηθεί μία συνάντηση με λειτουργό στην επαρχία του.

Στα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος  παρέχονται ατομικές και ομαδικές συμβουλευτικές παρεμβάσεις καθώς και φαρμακευτική παρέμβαση μέσω της χορήγησης εμπλάστρων νικοτίνης.

Τα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος προσφέρονται σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου (Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, Αμμοχώστου).

Προηγούμενο All the news Επόμενο