Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn
April 7, 2021

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τον ΟΚΥπΥ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου 2021, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους ανθρώπους, που καθημερινά και με αυταπάρνηση προστατεύουν την υγεία μας.

Η υγεία αποτελεί ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και για τον λόγο αυτό, ο κάθε συνάνθρωπος μας, έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και περίθαλψης, μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Η εμπιστοσύνη στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ αποδεικνύεται μέσα και από την όλο ένα αυξανόμενη ροή των ασθενών, με χιλιάδες συμπολίτες μας να λαμβάνουν καθημερινά υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα από το έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Οργανισμού.

Όπως και πέρσι, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στις χιλιάδες των ηρώων – εργαζομένων –  στον τομέα της υγείας, που βρίσκονται καθημερινά με αυταπάρνηση, στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Από την έναρξη της πανδημίας, τα νοσηλευτήρια του ΟκΥπΥ παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε πέραν των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) συμπολιτών μας, οι οποίοι διαγνώστηκαν με Covid-19, με τον ημερήσιο αριθμό των περιπτώσεων κορωνοϊού στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού να ανέρχεται σε μέσο όρο τους 200 ασθενείς. Ταυτοχρόνως, άνω των 240 ασθενών έτυχαν περίθαλψης στις άρτια καταρτισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μας, από την αρχή της πανδημίας.

Με σύνολο επτά χιλιάδων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, ο ΟΚΥπΥ αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υγείας στη Κύπρο.

Πρωταρχικός στόχος του Οργανισμού παραμένει η διασφάλιση της υγείας των πολιτών, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο