Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
13 Νοεμβρίου, 2023

Ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ με οχήματα ορεινής διάσωσης

Δύο υπερσύγχρονα οχήματα ορεινής διάσωσης, με τα οποία θα ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρέλαβε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) από τoν κ. Ανδρέα Ψάλτη – Psaltis Auto Parts.

Τα νέα οχήματα θα συμβάλουν στην άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας, σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε ορεινές περιοχές, με σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης. Σύμφωνα με έρευνες, ο χρόνος ανταπόκρισης είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη διάσωση, καθώς κάθε καθυστέρηση επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.Τα εν λόγω οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτα περιστατικά όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς αλλά και σε άλλες διασώσεις.

Κατά την παράδοση, η κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Ανδρέα Ψάλτη και την Psaltis Auto Parts σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία αποκτά δύο πολύτιμα όπλα στη μάχη για τη διάσωση ζωών, διαβεβαιώνοντας ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, για τις διασώσεις σε δύσβατες και άλλες περιοχές.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Psaltis Auto Parts και ιδιαίτερα στον ιδρυτή της κ. Ανδρέα Ψάλτη για την πολύτιμη του δωρεά στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μέσα από την οποία επιδεικνύει το έντονο κοινωνικό έργο της εταιρείας του και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες επιχειρήσεις.

Με ανανεώσεις εξοπλισμού, αναπτυξιακά έργα και επεκτάσεις, ο  ΟΚΥπΥ εκπληρώνει τη δέσμευσή του για συνεχή πρόοδο και παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σελίδα https://shso.org.cy/diefthynsi-asthenoforon/.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο