Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
4 Ιουνίου, 2021

Επένδυση 7.6 εκατ. ευρώ για καινούργια κτηριακή υποδομή στην Λευκωσία για την Διεύθυνση Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας – ΟΚΥπΥ


Σημαντικό βήμα για την ποιοτική ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας πραγματοποιεί  ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας στην Κύπρο, με την ανέγερση νέου Νοσηλευτηρίου Ψυχικής Υγείας (1η φάση), στη Λευκωσία.

Ο διαγωνισμός για την Α΄ Φάση του πολυαναμενόμενου έργου έχει προκηρυχτεί και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023. Το κόστος ανέγερσης και ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης του νέου και σύγχρονου Νοσηλευτηρίου Ψυχικής Υγείας, η οποία θα περιλαμβάνει ενδονοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές δομές αναμένεται να ανέλθει περίπου στα €40.000.000. 

Η προκήρυξη έγινε με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή με 12ετή Συντήρηση. Η ανέγερση του νέου Νοσηλευτηρίου θα γίνει στον χώρο του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ ενισχύει ουσιαστικά τις αδιάκοπες προσπάθειες για περαιτέρω αναβαθμίσεις των ήδη αξιοσημείωτων παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Σπουδαίο έργο επιτελείται εξάλλου στα κοινοτικά κέντρα ενηλίκων,  στο Κέντρο Εξιδεικευμένων Αξιολογήσεων Ψυχικής Υγείας, στις Μονάδες Εργασιακής Αποκατάστασης, στα Κέντρα Ημέρας, στις Υπηρεσίες Παιδιών και Εφήβων, στην Ενδονοσοκομειακή Μονάδα Ανηλίκων και στο Κέντρο Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών  καθώς επίσης και στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Φυλακών και στις Δομές Απεξάρτησης.

Ο προϋπολογισμός για εκτέλεση του Έργου της Α’ φάσης ανέρχεται στα €7.639.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για την περίοδο 2021 – 2025, το οποίο εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ποσό αυτό εμπίπτει στον πυλώνα της δημόσιας υγείας για ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας και συγκεκριμένα στη δράση του Υπουργείου Υγείας για βελτίωση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των νοσηλευτηρίων που είναι και ο μεγάλος στόχος του ΟΚΥπΥ.

Με αφορμή την προκήρυξη του Διαγωνισμού, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, Χρίστης Λοϊζίδης, δήλωσε: «Η προκήρυξη του Διαγωνισμού της Α’ Φάσης ανέγερσης του νέου νοσηλευτηρίου Ψυχικής Υγείας στην Λευκωσία, αποτελεί μια ιστορική στιγμή προόδου και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας που παρέχονται στους  συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Για μας στον ΟΚΥπΥ, η ενίσχυση της ψυχικής υγείας σε όλο το ηλικιακό και γεωγραφικό φάσμα του πληθυσμού κατά ισότιμο τρόπο, μέσω ποιοτικών υπηρεσιών, όπως επίσης και η αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο