Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
18 Φεβρουαρίου, 2019

Επιχείρηση διάσωσης Ρώσσου υπηκόου με πτητικά μέσα

Το Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στις 17 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 05:30, έλαβε πληροφορία από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, η οποία αφορούσε σε επείγουσα κλήση και αίτηση από ρωσικό πλοίο το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λεμεσού, για άμεση αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι λόγω πτώσης από μεγάλο ύψος.

Αμέσως, μέλος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων μετέβηκε στη βάση της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στην Λάρνακα, προς άμεση απογείωση μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Κατά την παραλαβή του τραυματία, παρατηρήθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και άλλες κακώσεις στα άκρα και στο πρόσωπο όπου του έγιναν όλες οι διασωστικές παρεμβάσεις σε σχέση με τον τραυματισμό του.

Ακολούθως, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για περίθαλψή και εξέταση του από τον εφημερεύοντα Νευροχειρούργο.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο