Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
23 Οκτωβρίου, 2020

Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού, η δημιουργία του οποίου εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στεγάζεται στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και, εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016 από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Νίκο Αναστασιάδη. Η δημιουργία του αποτέλεσε την απάντηση στις πολύχρονες προσπάθειες της Europa Donna Κύπρου για προσφορά εξειδικευμένης φροντίδας στις και στους ασθενείς με νόσους του μαστού στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτήριο της χώρας μας.

Στο Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προσφέρεται όλο το εύρος εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση γυναικών και ανδρών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Επίσης, προσφέρεται η ενδεδειγμένη διερεύνηση και θεραπεία όλου του εύρους των καλοήθων παθήσεων του μαστού.

Στόχος του Κέντρου είναι η διασφάλιση άρτιας περίθαλψης για τους ασθενείς με παθήσεις του μαστού από πολλαπλές ειδικότητες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η θεραπευτική αγωγή σε αυτά τα κέντρα βελτιώνει αποδεδειγμένα τις πιθανότητες επιβίωσης αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Μέσω της πολυθεματικής προσέγγισης, το Εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ παρέχει στον κάθε ασθενή το δικαίωμα ίσης πρόσβασης σε ποιοτικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας που δεν υστερούν σε ποιότητα συγκρινόμενες με αντίστοιχες εξειδικευμένες υπηρεσίες αναγνωρισμένων κέντρων του εξωτερικού. Το Κέντρο παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ασθενείς από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας). Για τη λειτουργία του, συνεργάζονται οι αντίστοιχες κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Χειρουργική Κλινική, Πλαστική Χειρουργική Κλινική, Ιστοπαθολογικό εργαστήριο, Ακτινολογικό τμήμα, Ογκολογική Κλινική) και τα τμήματα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου (Παθολογική και Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία).

Στο κέντρο μαστού διενεργούνται όλοι οι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού και αποκατάστασης μαστού στον ίδιο χρόνο. Από πλευράς αποκατάστασης προσφέρονται όλες οι τεχνικές τόσο με ενθέματα σιλικόνης όσο και με αυτόλογους ιστούς. Πέραν τούτου, η σύγχρονη μέθοδος συνδυασμού τεχνικών της κλασικής χειρουργικής μαστού και της πλαστικής χειρουργικής επιτρέπει τόσο την παροχή ογκολογικά αποτελεσματικής και ασφαλούς παρέμβασης στο μαστό, όσο και την ταυτόχρονη διατήρηση του μαστού με τις ογκοπλαστικές τεχνικές. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει ακόμη και αισθητική βελτίωση του μαστού της ασθενούς ενώ δεδομένη θεωρείται και η αποκατάσταση του ετερόπλευρου μαστού νοουμένου πως η ασθενής το επιθυμεί.

Λόγω των άρτιων και εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρονται, το Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Κέντρων Μαστού, καθώς ανταποκρίνεται σε όλα τα απαραίτητα κριτήρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, γεγονός που το καθιστά Κέντρο Αναφοράς για την ολοκληρωμένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στην Κύπρο.

Είμαστε υπερήφανοι, διότι στο Κέντρο Μαστού του ΓΝΛ θα βρείτε ένα περιβάλλον φιλικό, άνετο, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες σας. Το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα διασφαλίσει ότι από την πρώτη στιγμή που ξεκινάτε το ταξίδι σας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, θα λάβετε την ιδανικότερη για εσάς ολοκληρωμένη θεραπεία με τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο